Снимка: БулфотоТри блокирани столични кръстовища и протестен автопоход в 35-ия

...
Снимка: БулфотоТри блокирани столични кръстовища и протестен автопоход в 35-ия
Коментари Харесай

35-и ден на протести: Три столични кръстовища остават блокирани

Снимка: Булфото

Три блокирани столични кръстовища и протестен автопоход в 35-ия ден на митинги, оповестява Българска национална телевизия.

Палаткови лагери са ситуирани пред Президентството, при Софийския университет и на Орлов мост. Исканията са добре познати оставка на държавното управление и основния прокурор.

От 18.30 довечера пред немското посолство в София ще се организира още една протестна акция под надпис:,,Масово затваряне на очи ". Целта на уредниците е по този метод да призоват Германия да заеме ясна позиция за протичащото се в България.

По-рано през днешния ден от посолството излязоха с позиция по отношение на оповестения митинг. В нея се показва, че решенията за политическото бъдеще на България се вземат единствено в България.

Нощта мина умерено без съществени провокации.

Домати и топчета с багра летяха през вчерашния ден вечерта пред Министерския съвет. Недоволните от ръководството на кабинета " Борисов 3 " обичайно се насочиха от триъгълника на властта към Орлов мост в шествие. По пътя си издигнаха нова обсада - пред Ректората на Софийския университет. Там придвижването беше свободно единствено за ден, откакто майките от " Системата ни убива " реалокираха лагера си и блокираха бул. " Дондуков ".

София осъмна с 3 блокирани кръстовища и палаткови лагери.

От тази заран Орлов мост и Ректората се трансформират в свободна пешеходна зона за четене и спорт. Според Валентин Маринов - върнал от чужбина за митинга и останал цяла нощ в палатковия лагер като нощна стража съобщи, че нощта е предходна без провокации към протестиращите нито полицейска интервенция.

" Това е едно значимо място пред Ректората, което демонстрира ценностната система на страната и е значимо като сигнал към обществото ", безапелационен е Маринов.

Протестиращите одобряват с аплодисменти и подписката на учените от Българска академия на науките, които събраха близо 170 подписа против ръководещите. На тези, които са недоволни от блокадите и компликациите, които основават, обявиха, че одобряват мнението им, само че задачата на блокадите е в полза на всички.

" Когато се вършат поправки по булевардите в София по 6 месеца, по 1 година, тогава никой не недоволства. Така че да почакат още малко да изтърпят. Това е в полза на обществото и на самите тях, освен на самите протестиращи ", сподели още един от протестиращите Валентин Маринов.

Заради блокадите трафикът в центъра на София се пренасочва по обходни направления, като в Центъра за ръководство на трафика непрекъснато се следи потока от коли, с цел да не се получават тапи.

Инж. Димитър Петров, Център за Управление и разбори на трафика - София: В момента е блокирано придвижването по " Дондуков " до бул. " Мария Луиза " и " Цар Освободител ", на бул. " Цар избавител " сред " Дондуков " и " Раковска ". Също кръстовищата на Ректората и Орлов Мост. Единствената опция, която е останала на кръга на " Васил Левски " и на " Цар Освободител ", тъй че цялото придвижване е пренасочено по бул. " Сливница " и " Данаил Николаев " и това е най-натоварената точка все още. На бул. " Драган Цанков " и " Евлоги и Христо Георгиеви " от седмица работи нова стратегия на светофарната уредба, която в тази ситуация работи сносно и няма запушване там все още.

Затварянето на Цариградско шосе при Орлов мост натоварва различен огромен столичен бул..

Инж. Димитър Петров: Ситняково се явява единствената опция на хората, които се придвижват от Изток на Запад директно, тъй че е обикновено да се натовари.

И градският превоз остава с изменен маршрут, като линиите, които за ден възвърнаха придвижването си по бул. " Васил Левски ", през днешния ден още веднъж трансформират графика си.

Инж. Димитър Петров: Повечето линии, които минават през Орлов мост, част от тях въртят преди Орлов мост и се връщат назад по Цариградско шосе, други, които минават през " Васил Левски ", част от тях въртят на Сточна гара.

Центърът за градска подвижност актуализира маршрутите си и ги разгласява на фейсбук страницата си, за облекчение на пътуващите. За момента само метрото остава незасегнато от блокадите и с неизменен график.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР