снимка: БулфотоТова е страната, която понесе едни от най-големите щети.

...
снимка: БулфотоТова е страната, която понесе едни от най-големите щети.
Коментари Харесай

Френският премиер Жан Кастекс вече очерта националния план за ваксинация

снимка: Булфото

Това е страната, която понесе едни от най-големите вреди. Ето какво се чака да се случи там в идващите седмици.

Данните за носителите и умрелите от ковид не престават да спадат към петък във , съобщи Анадолската организация.

Новозаразените  спаднаха до 11 221 спрямо 12 696 четвъртък .

Според Министерството на здравеопазването общият брой инфектирани по публични данни е над 2 268 550 от март насам.

Смъртните случаи  са намалели до 284, спад от 42 смъртни случая . Официалният брой на жертвите е 54 767. Паднаха и новите приети в болница - до 8 545 от 8 614 през предходния ден, спад от 69 пациенти. 1161 пациенти остават в реанимация, което е с 43 спад.

Процентът на положителни във Франция остава 10,7%.

Френският министър председател  Жан Кастекс към този момент очерта националния проект за имунизация по време на  пресконференция късно в четвъртък, в сходство с Върховния орган по опазване на здравето.

Ще започне  на 1 януари с гратис имунизиране за всички . Първи обаче ще са към 1 милион възрастни хора, които живеят в домове за грижи, следвани от здравните служащи, работещи в домовете за възрастни хора.

През  февруари ще последва втора вълна , при която имунизацията ще бъде поставена на по-възрастните от 75 години, по-късно на над 65-годишните със съпътстващи болести, по-късно на тези в тази възрастовата група без такива болести.

След това медиците на възраст  над 50 години ще получат имунизацията.

През пролетта следва и останалата част от популацията.

Франция е поръчала 1 милион дози от три разнообразни компании, които имат претенденти за ваксина: Pfizer, дружно с BioNTech, Moderna, основана в Съединени американски щати и AstraZeneca, основана във Англия.

Припомняме, че Кастекс  прикани в сряда Европейския съюз да утвърди ваксина  срещу ковид и изрази вярата си подобен акт да бъде приет  преди края на декември .

Въпреки че имунизацията е изцяло доброволна, неотдавнашно изследване на iFop от френския седмичник The Sunday Journal сподели,  че 59% от французите към този момент не желаят да я получат.  Само 29% от французите до 35-годишна възраст са декларирали, че ще вземат имунизацията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР