снимка: БулфотоТемпературите ще се понижат чувствително.Дъжд ще вали почти в

снимка: БулфотоТемпературите ще се понижат чувствително.Дъжд ще вали почти в ...

По-ниски температури и дъжд на много места в срядаснимка: Булфото

Температурите ще се понижат чувствително.

Дъжд ще вали почти в цялата страна. 

Предупреждение от първа степен - код жълто за значителни валежи, силен вятър, гръмотевици и градушки е в сила през следващото денонощие на места в Северозападна, Централна и Югоизточна България.

В близките часове валежите ще продължат, значителни ще са в централните райони, където ще има и силни гръмотевични бури и условия за градушки. Минималните температури ще са между 5° и 10°.

Вятърът тази нощ ще започне да се ориентира от северозапад, а утре вече ще се усили, на моменти и до около 80-90 км/ч и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат съществено по-ниски, в сравнение с днес - между 11° и 16°.

През деня по-интензивни и придружени от гръмотевици ще са валежите в Източна и Южна България. Oстават и условията за градушки. В северозападните райони дъждът ще спре още сутринта.

В планините ще духа умерен и силен северозападен вятър, облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, над 1500 метра от сняг, но с понижението

на температурите през деня тази граница ще се снижи. До края на деня валежите в повечето райони ще спрат, с изключение на Родопите, а облачността ще се разкъса.

Почти навсякъде на Балканите, с изключение на южните райони, ще застудее, ще има и валежи - в северозападните части от сняг, в югоизточните - от дъжд. Дъжд ще вали и над южната част от Пиренеите, а дъжд и сняг в централноевропейските страни. Над северозападната част от континента ще има разкъсана облачност, във Франция до слънчево.

У нас и в четвъртък температурите ще бъдат по-ниски от обичайните за средата на април - минималните - между 0° и 5°, максималните - между 9° и 14°. Ще остане ветровито, с по-често значителна облачност, на места в югоизточните райони с превалявания, но вече слаби. В петък вятърът ще отслабне, а облачността временно ще намалее. През почивните дни отново ще вали.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg