снимка: БулфотоТемпературите ще се понижат чувствително.Дъжд ще вали почти в

...
снимка: БулфотоТемпературите ще се понижат чувствително.Дъжд ще вали почти в
Коментари Харесай

По-ниски температури и дъжд на много места в сряда

снимка: Булфото

Температурите ще се намалят сензитивно.

Дъжд ще вали съвсем в цялата страна. 

Предупреждение от първа степен - код жълто за обилни превалявания, мощен вятър, гръмотевици и градушки е в действие през идващото денонощие тук-там в Северозападна, Централна и Югоизточна България.

В околните часове преваляванията ще продължат, обилни ще са в централните региони, където ще има и мощни гръмотевични стихии и условия за градушки. Минималните температури ще са сред 5° и 10°.

Вятърът тази нощ ще стартира да се ориентира от северозапад, а на следващия ден към този момент ще се усили, на моменти и до към 80-90 км/ч и с него в страната ще стартира да нахлува леден въздух. Максималните температури ще бъдат значително по-ниски, спрямо през днешния ден - сред 11° и 16°.

През деня по-интензивни и съпроводени от гръмотевици ще са преваляванията в Източна и Южна България. Oстават и изискванията за градушки. В северозападните региони дъждът ще спре още сутринта.

В планините ще духа сдържан и мощен северозападен вятър, облачността ще е забележителна и ще има превалявания от дъжд, над 1500 метра от сняг, само че с понижението

на температурите денем тази граница ще се снижи. До края на деня преваляванията в множеството региони ще спрат, като се изключи Родопите, а облачността ще се раздра.

Почти на всички места на Балканите, като се изключи южните региони, ще застудее, ще има и превалявания - в северозападните елементи от сняг, в югоизточните - от дъжд. Дъжд ще вали и над южната част от Пиренеите, а дъжд и сняг в централноевропейските страни. Над северозападната част от континента ще има раздрана облачност, във Франция до слънчево.

У нас и в четвъртък температурите ще бъдат по-ниски от нормалните за средата на април - минималните - сред 0° и 5°, оптималните - сред 9° и 14°. Ще остане прохладно, с по-често забележителна облачност, тук-там в югоизточните региони с валежи, само че към този момент слаби. В петък вятърът ще отслабне, а облачността краткотрайно ще намалее. През почивните дни още веднъж ще вали.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР