Снимка: БулфотоСпират нощния транспорт в столицата до края на годината.

...
Снимка: БулфотоСпират нощния транспорт в столицата до края на годината.
Коментари Харесай

БТВ: Спират нощния транспорт в София до края на годината

Снимка: Булфото

Спират нощния превоз в столицата до края на годината. Готвените промени в градския превоз скараха общински съветници и провокираха неодобрение измежду столичани.

Готвените промени са свързани с включването в употребата на третата метролиния. Предложенията, които плануват оптимизация на превоза в едни от най-гъстонаселените региони на София – „ Младост “, са на общински съветници от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, съобщи БТВ.

Освен закриване на нощния превоз, се планува и закриване на автобусна линия номер 306. Откриват се две нови крайградски линии: рейс номер 21 с маршрут от Централна гара до с. Войняговци и рейс номер 22 с маршрут от Централна гара до с. Подгумер. Софиянци реагираха на готвените промени, написа Novini.bg.

С готвените промени чакането ще се усили на 12 в делничните дни и сред 20 минути и час в предпразничните и почивните.

След тричасова оспорвана полемика в транспортната комисия този понеделник разписанието ще се резервира. „ За сметка на това, обаче прехвърлянето на нови 600 хиляди към един частен транспортьор, с цел да се обслужват две села с общо 1500 поданици мина. Мина и закриването на изключителното значима линия 306. Нямам подозрение, че става дума за лобизъм, откакто някои оферти се желае финансова аргументация, броене на пасажери, за други внезапно не се изисква “, споделя общинският консултант Борис Бонев.

Новите линии - 21 и 22, ще транспортират пасажери от селата Подгумер и Войняговци. Вносителите на плана, измежду които е и общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера, отхвърлиха обвиняванията в лобизъм.

„ Това, за което аз лобирам, е по-добър градски превоз. Мен не ме интересува кой е операторът. Интересува ме да предоставим комфортно обслужване за пасажерите “, съобщи Контрера, а за избора на оператор добави: „ Това е една дълга сага. Миналият мандат с открита процедура по открита поръчка. Това не е концесия и някои не могат да го схванат “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР