Снимка: БулфотоСпециализираният наказателен съд задържа под стража двамата обвинени от

...
Снимка: БулфотоСпециализираният наказателен съд задържа под стража двамата обвинени от
Коментари Харесай

Оставиха в ареста двамата задържани за пратката кокаин от Колумбия

Снимка: Булфото

Специализираният углавен съд задържа под стража двамата упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на кокаин от Колумбия към България, който е бил пропит в картонени кашони, в които публично импортирани в страната лимони и ананаси.

Търговски сдружения на упрекнатите са били крайни получатели на контейнерите, натоварени с " кокаиновите " кашони с плодове. Празен кашон с пропит кокаин е открит и конфискуван от проверяващите в багажника на персоналния автомобил на единия от упрекнатите, написа Novini.bg.

Съдът реши, че събраните доказателства, въпреки и в напълно начална фаза на следствието, сочат за съществуване на интернационален канал за трафик на опиати. Те дават съображение да се допусна, че е налице обосновано съмнение упрекнатите да са направили закононарушенията, за които са упрекнати. Съдът реши и, че могат да унищожат или да укрият доказателства.

Мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативния профилиран углавен съд.

Около 500 кг е арестуваният преди дни кокаин, пропит в кашони с цитрусови плодове, заяви по рано през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

По думите му кашоните са над 6700, а данните на Министерство на вътрешните работи сочат, че от кашон би трябвало да се извлече сред 80 и 100 грама опиат. Пазарната цена е 22 милиона евро на едро, сподели още Иванов. Той посочи, че съгласно информацията, с която разполага Министерство на вътрешните работи, опиатът е с извънредно висока непорочност, и като бъде премесен и пуснат в дилърската мрежа цената му става близо 100 милиона лв..

Главният секретар сподели, че кашоните са прибрани на несъмнено място и се охраняват, а едвам през днешния ден сутринта е завършило разтоварването на цитрусите от тях. За нас това е нов метод за преместване на опиат и би трябвало да успеем да го извлечем от самата хартия, изясни той.

Кокаинът е стигнал по море до Европа, а по-късно по суша до България. Най-вероятно дрогата е предопределена за българския пазар.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР