Снимка: БулфотоСофийски градски съд (СГС) проведе днес второ разпоредително заседание

...
Снимка: БулфотоСофийски градски съд (СГС) проведе днес второ разпоредително заседание
Коментари Харесай

Тръгва делото срещу Мирослав Боршош за присвояване в големи размери като шеф на НДК

Снимка: Булфото

Софийски градски съд (СГС) организира през днешния ден второ разпоредително съвещание по делото против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош и Валентин Кръстев, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Софийски градски съд насрочи първото съвещание по делото да се организира на 14 януари 2019 година. И на днешното разпоредително съвещание юрист Доковска, която пази ползите на Боршош, изиска делото да бъде върнато, тъй като към момента има неясноти в обвинителния акт, които могат да бъдат причина клиентът ѝ да не получи съответна отбрана. Тя настоя още актът да бъде върнат на Софийска градска прокуратура за доработка.

След като чу страните по делото, Софийски градски съд реши, че от прокуратурата са коригирали обвинителния акт и може да бъде планувано постоянно съвещание.

Припомняме, Мирослав Боршош и Валентин Кръстев са упрекнати за длъжностно заграбване в изключително огромни размери, при което е ощетен НДК. Бившият изпълнителен шеф е упрекнат за това, че е разпоредил част от целевите средства - в размер на 3 431 146,06 лева да бъдат разходвани за възнаграждение на разноски, които не са свързани с дейностите, за които са били отпуснати.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР