Снимка БулфотоСобственици на апартаменти на бул. Владислав“ №63 заведоха жалба

Снимка БулфотоСобственици на апартаменти на бул. Владислав“ №63 заведоха жалба ...

Комшии дадоха Районен съд Варна на прокурорСнимка Булфото

Собственици на апартаменти на бул. „Владислав“ №63 заведоха жалба в Районна прокуратура с входящ номер 10195/21. Дежурният прокурор коментира, че за пръв път се среща с такъв казус – досъдебно производство срещу съд, в случая Районен съд Варна.

В документа собствениците на имоти обясняват, че служителят на съда по подръжката Емилия Василева е предизвикала фалшиво общо събрание, защото съдът не е собственик на общата сграда, а ползвател с решение на Министерски съвет от 90-те години.

На това нелигитимно общо събрание на съсобствениците на адрес бул. „Владислав 63“ е вписан фалшив 8-ми съсобственик – Централен регистър на особените залози, с една единствена цел – фалшивото общо събрание за да има кворум.

Според агенцията по картография и кадастър сградата има 7 съсобстевеници, а не 8 – 5 апартамента и 2 институции – Министерството на Земеделието и кметство Одесос.

На нелигитимното общо събрание се явяват 3-ма представители – на съда, който не е съсобственик, а ползвател на сградата, на район Одесос заради кабинета за превенция и един от собствениците на апартамент. Нелигитимното общо събрание е решило да има ремонт на покрива за 27 720 лв с изпълнител точно определена фирма.

Журналистическо разследване установи, че тази фирма е правила досега всички ремонти на сградите на съда. И най-скандалното е, че тази фирма след като получи поръчката я възлага на подизпълнител, един и същ разбира се, пише Валентин Великов на пощата на „Петел“.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg