снимка БулфотоСледващият парламент, който изберем на предсрочните избори през лятото,

...
снимка БулфотоСледващият парламент, който изберем на предсрочните избори през лятото,
Коментари Харесай

Следващите депутати ще решават за новите пенсии

снимка Булфото

Следващият парламент, който изберем на предварителните избори през лятото, ще се заемат с преизчисляването на пенсиите. Темата бе приета с огромно болшинство на първо четене в сряда, само че остава за идващ парламент. Това към този момент е дефинитивно, след като БСП не съумя да убеди останалите депутати да погазят всички процедурни правила и да гласоподават основните текстове непосредствено на второ четене в пленарна зала през днешния ден, оповестява Решението бе взето на траяло 45 минути съвещание на председателски съвет, откакто пререканията в зала още веднъж стигнаха ръба на нервността.

" Очакванията няма да бъдат изпълнени, остава да се надяваме решенията на този парламент ще намерят израз незабавно при започване на идващия парламент ", разгласи след председателския съвет Кристиан Вигенин. Той добави, че освен това състояние Българска социалистическа партия се съгласява дневният ред да продължи по първичния проект.

От самото начало бе известно, че в късото си битие 45-ото Народно заседание не може да одобри решение за такава фундаментална смяна в бюджета на пенсионната система по средата на годината. Въпреки това Българска социалистическа партия съумя да вкара законпроекта си - добре прочут от няколко несполучливи опита да бъде признат в предходното Народно събрание, в дневния ред на съвещанието в сряда. На него, откакто над два часа си разменяха обвинявания в двуличие и предизборна пропаганда, депутатите изненадващо събраха огромно болшинство за преизчисление. Българска социалистическа партия беше подкрепена от " ИТН ", " Изправи се! Мутри, вън! ", Движение за права и свободи, " Демократична България ", макар че Движение за права и свободи и " Демократична България " призоваваха решението да бъде оставено на идващ парламент и за идващ бюджет - от 1 януари 2022 година

В последните часове на 45-ото Народно заседание има включено още едно проекторешение, изискващо милиони за пенсии - предлагането на Мая Манолова добавките от 50 лева към пенсиите да се удължат до края на годината. Не е ясно до каква степен ще успее да стигне днешното съвещание - първите часове от него бяха изгубени в процедурни разправии, които на моменти доближиха кресчендо. Наред с плануваните закони, депутатите задължиха и целия Министерски съвет да се яви на парламентарен надзор, по предложение на Българска социалистическа партия. Много време бе отделено и за разногласия какъв е смисълът да се прави занапред краткотрайна комисия за събитията в " Росенец ". В разногласието за това комисията беше избрана от нейните радетели като " лакмус за демокрацията ", само че ръководещите я дефинираха като обслужваща само предизборната акция на Мая Манолова. Движение за права и свободи с подигравка разгласи, че поддържат основаването на комисията, чиято съществена тематика би следвало да е законността на обектите, населявани от Ахмед Доган.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР