снимка: БулфотоСлед няколко хубави дни, следва период на застудяване. Ето

...
снимка: БулфотоСлед няколко хубави дни, следва период на застудяване. Ето
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква за празниците

снимка: Булфото

След няколко хубави дни, следва интервал на захлаждане. Ето какво време ни чака: 

Декември ще стартира със относително студено време. През първите дни вероятността за превалявания е дребна. Това заяви Анастасия Кирилова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Агенция " Фокус ". Към 3-4 декември температурите ще се покачат, ще има забележителна облачност и превалявания, основно в Южна и Западна България. През втората половина от първото десетдневие температурите ще са по-високи от нормалните. Повишена възможност за превалявания има към 6-7 декември и в края на десетдневието.

Условията за превалявания ще се запазят и при започване на второто десетдневие. Температурите едва ще се намалят и тук-там, основно в Предбалкана, по високите полета на Западна България и в североизточните региони, е допустимо за малко дъждът да минава в сняг, без да се образува трайна снежна завивка. Около средата на второто десетдневие вероятността за превалявания е релативно по-малка, а температурите ще са релативно по-високи. Синоптични ситуации с нараснала възможност за превалявания и намаляване на температурите се чакат към 16-17 и 20 декември.

През третото десетдневие има наклонност за постепенно намаляване на температурите, тъй че да станат по-близки до нормалните. Повишена възможност за превалявания има към 23-25 декември и към края на десетдневието, когато не е изключено в североизточните региони, Предбалкана и високите полета още веднъж дъждът да минава в сняг.

Астрономическата зима стартира на 21 декември, в 12.02 часа.

Тази година през декември се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в Северна България и високите полета е 0-1˚, в Горнотракийската равнина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните региони – към 4˚, в планините — от минус 8° до минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 12° и минус 7°, а най-високите – сред 12° и 17°.

Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която в по-голямата част от страната е сред 40 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните региони – сред 70 и 120 л/кв.м.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР