снимка БулфотоСлед като наскоро ви представих реалния облик на правителството

...
снимка БулфотоСлед като наскоро ви представих реалния облик на правителството
Коментари Харесай

Слави: Имаме ли Народно събрание, или имаме един разграден двор?

снимка Булфото

След като неотдавна ви показах действителния образ на държавното управление и на министър-председателя, през днешния ден ще ви показва и действителния образ на Народното събрание. Следващите редове са отдадени на въпроса имаме ли Народно заседание или имаме един разграден двор, в който с помощта на пропорционалната изборна система влизат безспорни случайници и нерядко нарушители.

Това написа Слави Трифонов в своята Фейсбук страница, като дава образци с определени народни представители, съобщи actualno.com .

" Според член 63 от Конституцията на Република България Народното събрание се състои от 240 народни представители.

Но в един четиригодишен мандат те не са едни и същи 240. По разнообразни аргументи едни депутати напущат Народното събрание и на тяхно място влизат други.

Този развой е изключително деен в настоящето 44-о Народно заседание. Толкова е деен, че Народното събрание е замязяло на бардак - едни хора влизат тихомълком, а пък други излизат леко засрамени.

И в този момент ще ви попитам: Знаете ли какъв брой души са били оповестени от ЦИК за народни представители в този мандат на Народното събрание?

ЦИК е оповестила за депутати общо 291 души и един мъртвец.

Да, закратко даже и един мъртвец е бил назначен за народен представител. Що не? След като умрели могат да гласоподават, що пък умрели да не могат да са депутати?

Депутатът от Българска социалистическа партия Иван Генов, определен от регион Враца, взема решение да напусне Парламента и на 5 септември предходната година ЦИК “вкарва ” на негово място идващия в листата - починалия по това време Цветан Ралчовски.

Сега да се върнем на цифрата 291. Това число значи, че цели 51 души, заклели се като депутати в това Народно събрание, към този момент не са такива и на тяхно място са влезнали други 51. Кои са измежду тези 51, които към този момент не са депутати?

Сред тях е министър-председателят Бойко Борисов. Той не може да е елементарен народен представител. Той може да е единствено и само министър-председател. Во веки веков ", разяснява Слави.

" Има още няколко души, които избраха министерските постове пред депутатските. Сред тях са Красимир Каракачанов, Данаил Кирилов, Емил Димитров-Ревизоро, Николина Ангелкова, Владислав Горанов и други. Явно Министерски съвет не може да се лиши от дълбоката експертиза на такива имена. Но за тези министри говорихме предния път.

Но не говорихме за Николай Нанков, който се отхвърли от депутатското място, с цел да стане министър на районното развиване и благоустройството. След злополуката край Своге въпросният Нанков сякаш пое политическа отговорност за калпаво ремонтирания път, умъртвил 20 българи. Той подаде оставка като районен министър и вместо да се върне като народен представител, зае поста на… заместник-регионален министър. Но в действителност и през днешния ден е по-голям от сякаш титулярната министърка Петя Аврамова, защото Нанков е един от най-често возените министри в джипката на Борисов. Циничното е, че след Своге, Борисов води Нанков да инспектират пътища ", отбелязва телевизионният водещ.

" Сред тези 51 е и Цецка Цачева, която се отхвърли от депутатското място и стана правосъден министър. След това обаче си хареса един ров и историята я знаете - ни министерски, ни депутатски пост. Остана й обаче защитата и колата от НСО.

Сред тези 51 са също Лиляна Павлова и Ивайло Московски. Те също избраха министерското място пред депутатското. Но в един миг те трябваше да изоставен министерските постове и да се завърнат назад като депутати. Двамата гербери обаче отново отхвърлиха да станат депутати, за каквито са определени и избраха да станат… банкери. Павлова беше назначена в Европейската банка за вложения, а Московски в Черноморската банка за развиване.

Какво излиза? Кандидатстват за депутати, избират ги за такива, само че не им харесва и стават банкери.

Други пък аплайват за депутати, избират ги, само че не им харесва и стават регионални шефове (Недялко Славов, Станислав Дечев, Стоян Пасев от ГЕРБ).

Трети аплайват за депутати, избират ги, само че не им харесва и стават общински съветници (Анелия Клисарова от Българска социалистическа партия във Варна и бате Волен от АТАКА в София).

Четвърти аплайват за депутати, избират ги, само че не им харесва и вземат решение да аплайват за кметове (в този мандат на Народно събрание няколко депутати напуснаха Парламента и станаха кметове - депутатът от ГЕРБ Христо Грудев беше определен за кмет на Асеновград, от Българска социалистическа партия - Пенчо Милков - за кмет на Русе, Станислав Владимиров - за кмет на Перник, Денчо Бояджиев - за кмет на Разград, Йордан Младенов - за кмет на Пещера, от Вътрешна македонска революционна организация - Атанас Стоянов - за кмет на Сандански).

Бившата репортерка на вестник “24 часа ” Диана Саватева пък се отхвърли от депутатското място в ГЕРБ, с цел да заеме поста на заместник-кмет на Бургас. Апропо, на нейно място влезе доста подобаващ кадър съответно за този Парламент - ветеринарният доктор Стойно Стойнов.

Пети аплайват за депутати, избират ги, само че не им харесва и вземат решение да аплайват за евродепутати (депутатите от Българска социалистическа партия Петър Витанов и Елена Йончева бяха определени за евродепутати).

Шести избират да заместят депутатските банки с нещо радикално друго - Румяна Бъчварова от ГЕРБ избра да е дипломат в Израел, а Диана Йорданова от ГЕРБ избра да е зам.-шеф на Комисията по финансов контрол.

Защо постът “Зам.-шеф на Комисията по финансов контрол ” или пък постът “Областен шеф ” е по-предзивикателен от място в най-висшата държавна институция - Парламентът, оставям на вашата прозорливост.

При конструирането на 44-ото Народно събрание, някогашният модел на “Плейбой ” Елена Аксиева от ВОЛЯ пък се отхвърли да стане народен представител поради бременност. По-късно съпартийката й Нина Миткова напусна Парламента и на нейно място влезе…вече родилата Елена Аксиева, станала в същото време Елена Пешева. Към днешната дата някогашният модел на “Плейбой ” е член на Комисията по обучение и просвета в НС…

Имаше и депутати, които напуснаха Парламента след съществени кавги. След “Апартаментгейт ” вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов напусна Народното събрание и партията като цяло.

След “Апартаментгейт ” депутатското си място освободи и селекционерът на “Дрийм отбор ”-а в Хасково - Делян Добрев.

На нетолкова паметливите напомням, че Добрев си подаде оставката още при абсурда “Кумгейт ”, само че депутатите от ГЕРБ, в нарушаване на Конституцията, не му я одобриха. Всъщност, това Народно заседание на няколко пъти наруши Конституцията.

И други депутати напуснаха след кавги. Живко Мартинов от ГЕРБ напусна Парламента след “Суджукгейт ” и неотдавна беше наказан на 2 години условно за изнудване.

Димитър Гамишев от ГЕРБ напусна Парламента след “ДДСгейт ”. “Биволъ ” разкри, че компания на Гамишев е ощетила хазната с 200 000 лв.. Но пък за сметка на това, в Парламента влезе депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Стоян Божинов, който със своя компания е ощетил хазната с към 500 000 лв. Данък добавена стойност. Днес въпросният Божинов е член на Комисията по правни въпроси - очевидно съветва други депутати по какъв начин по юридически път да се отърват от компании с задължения.

Авторът на книгата за “Шайката ГЕРБ ” Антон Тодоров, станал народен представител от…ГЕРБ, беше заставен да си тръгне от Парламента след арогантното си държание по отношение на журналиста Виктор Николаев.

Александър Манолев, също определен за народен представител от ГЕРБ, “изгоря ” (ако използваме терминологията в един запис) и през днешния ден е обвинен поради аферата “Къщи за посетители и тъщи ”.

Валери Симеонов от НФСБ пък първо се отхвърли да е народен представител, с цел да стане вицепремиер. После обаче се върна в Парламента като народен представител, откакто обидите му по адрес на майките на децата с увреждания и на самите деца костваха неговата оставка като вицепремиер. Арогантното му и антихуманно държание обаче не се оказаха проблем да се завърне не просто като народен представител, а като заместник-председател на Парламента. Какъвто е и към днешна дата, въпреки че към този момент трябваше да се е хвърлил с релса от Аспаруховия мост, в случай че държеше на своята мъжка дума.

Наскоро от депутатското си място в ГЕРБ се отхвърли Джема Грозданова, евентуално с цел да се причисли към предстоящ план на Цветан Цветанов. Нейното място беше заето от музикантът Калин Вельов, който дори се закле два пъти като народен представител поради мимолетното официално завръщане на Владислав Горанов. А сякаш музикантите и шоумените щяха да влизат единствено при мажоритарна система ", приключва коментарът на Слави Трифонов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР