снимка: БулфотоСериозно застудяване ни очаква. Още в следващите дни температурите

...
снимка: БулфотоСериозно застудяване ни очаква. Още в следващите дни температурите
Коментари Харесай

Градусите ще паднат до -10 в средата на седмицата

снимка: Булфото

Сериозно захлаждане ни чака. Още в идващите дни температурите ще паднат с няколко градуса. 

Първият от почивните дни ще е спокоен с мъгла в някои ниски региони, най-вече към водоемите. По поречието на река Дунав видимостта ще се задържи ниска най-дълго. Денят ще е безоблачен, само че есенно ветровит с температури в най-топлата част на денонощието от 8 до 13 градуса. По-топло ще е в южната половина на страната, предава Нова тв. 

В планините времето ще е слънчево с наклонност в хода на деня да се заоблачи. Температурите ще се двоумят от 4 до 10 градуса, с най-високи стойности в Банско и Добринище – до 14-15 градуса.

В неделя ще стартира постепенна смяна на времето. Студен атмосферен фронт ще намали температурите, а с него и облачността ще се усили. Късно вечерта стартират валежи от дъжд, които през нощта и в понеделник с рухването на температурите ще минават в сняг. На доста места в северната половина на страната ще се образува нежна снежна завивка.

Вторник и сряда температурите ще паднат, като на някои места в Дунавската низина стойностите в ранните часове ще са сред минус 5 и минус 10 градуса. С наближаването на почивните дни температурите ще тръгнат нагоре. В ранните часове на местата, където е безшумно в ниските региони на страната ще се образуват мъгли.  В края на седмицата очакваме и порция слаби валежи от дъжд в равнините и сняг в планините.

В събота времето още веднъж ще е причина за струпване на замърсители в атмосферата. През последните часове в доста от станциите на Изпълнителната организация за околна среда бяха регистрирани концентрации на прахуляк в пъти над допустимите равнища. В София, Плевен и Горна Оряховица тази заран се диша най-тежко. Очаква се оживление на атмосферата в неделя и понеделник, с което концентрацията на замърсители да намалее.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР