снимка: БулфотоСедем екипа огнеборци потушиха този следобед голям пожар в

снимка: БулфотоСедем екипа огнеборци потушиха този следобед голям пожар в ...

Голям пожар в Шекер махала в Пловдивснимка: Булфото

Седем екипа огнеборци потушиха този следобед голям пожар в квартал "Шекер махала" в Пловдив. Пострадали няма, унищожени са покривите на няколко сгради. 

Сигналът е подаден малко след 13 часа. Огънят тръгнал от една от къщите, но бързо се разраснал към долепените една до друга постройки. По първоначална информация, най-вероятно пожарът е причинен от газова бутилка. 

Местните жители затруднили работата на пожарникарите, затова се наложило те да поискат съдействие от полицията. Така три патрулни автомобила охранявали работата на огнеборците и следили за опазването на обществени ред. 

Пред Радио Пловдив изпълняващият длъжността директор на пожарната в Пловдив главен инспектор Петър Тосков съобщи, че огънят е унищожил около 400 кв. м. покривни конструкции и покъщнина. 

По думите на Тосков не може да се каже колко сгради са засегнати, тъй като те са били пристроявани една към друга и трудно може да се определи броят им.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg