Снимка: БулфотоСъветът за електроннни медии си избира нов председадател на

...
Снимка: БулфотоСъветът за електроннни медии си избира нов председадател на
Коментари Харесай

Съветът за електроннни медии избира нов председадател днес

Снимка: Булфото

Съветът за електроннни медии си избира нов председадател на съвещание през днешния ден. Според Закона за радиото и малкия екран той се избира от състава на петчленния медиен регулатор с мандат една година, а освобождението му от поста става автоматизирано с приключване на едногодишния период.

До момента отпред на Съвет за електронни медии е Бетина Жотева (на снимката). Преди година тя смени на председателското място София Владимирова.

По закон, ръководителят на Съвета за електронни медии съставлява съвета, подписва актовете му, взети в осъществяване на Закона за радиото и малкия екран, управлява осъществяването им, издава наказателни постановления за нарушавания на наредбите, реализира връзките институцията с държавните органи, доставчиците на медийни услуги и с интернационалните организации, свързани с медиите.

Мандатът на членовете на Съвет за електронни медии е шест години. Трима от тях избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Съставът на медийния регулатор се обновява през две години от квотата на Народното събрание и през три години от тази на президента.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР