снимка БулфотоСъвет към съпартийците си отправи Ахмед Доган. Бъдете пред

...
снимка БулфотоСъвет към съпартийците си отправи Ахмед Доган. Бъдете пред
Коментари Харесай

Доган към съпартийците си: Бъдете пред другите, но само на крачка, да не ви станат врагове

снимка Булфото

Съвет към съпартийците си насочи Ахмед Доган. " Бъдете пред другите, само че единствено на крачка, с цел да не ви станат врагове ". 

" За да бъдете равнопоставени с другите политически сили, би трябвало да сте най-малко една крачка, само че не повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света. Ако изпреварването на другите е отвратително за тях, тогава ще се превърнем в сборен облик на врага за всички ", даде повеля на делегатите на Х Национална конференция на Движение за права и свободи почетният ръководител на придвижването Ахмед Доган. Форумът се организира онлайн поради пандемията, съобщи.

Словото на Доган е най-чаканото събитие на конференцията, тъй като по традиция думите му се считат за насоки за политическата активност на партията. Сокола е прочут с ловкото си политическо лавиране, поради което получи прозвището " балансьор ".

След като изрече думите си за мястото на Движение за права и свободи измежду останалите политически сили, той посочи, че " този императив е годен за всички обединения, които се появяват на бял свят като опозиция против асимилирането на тяхната еднаквост ". 

Той още веднъж се върна на остарялата си доктрина за " заедност " и прикани хората си да трансфорат единството и заедността във вътрешна мотивация за правенето на политики. 

Доган загатна, че държавното управление работи със забавяне на опасността от ковид и не отвори нито дума за оценка на работата на кабинета и премиера.

Това напълно бе оставено в ръцете на досегашния водач Мустафа Карадайъ. В отчета си пред делегатите той направи оценка на работата си като ръководител от 2016 г.  " Днес нашата мощ ни дава самочувствието на строители на демократична България, за стожер на демокрацията и на мира в страната, самочувствието да бъдем мост за приемливост на Балканите, за реформатори в европейски проект, радетели на глобалния ред ", означи Карадайъ. 

Според него кризата в страната и неналичието на промени са проблеми, които са оттатък опциите на ръководещите. " Многократно предупреждавахме партия ГЕРБ за основаните от самите тях предпоставки за провал на ръководството, заради включването на национализмите и популизмите в централната власт ”, влезе в остарялата си стилистика той. Карадайъ подсети и за настояването на Движение за права и свободи държавното управление и премиера да подадат оставки и предизвести за вредите, които ще претърпи ГЕРБ на идния избор, и те ще бъдат толкоз по-тежки, колкото повече време се държат за властта.

Ето и цялостния текст на обръщението на Ахмед Доган:

Живеем в сложни и непредвидими времена, един вирус промени метода на живот и сподели какъв брой доста сме уязвими във всички измерения на живота. Разбира се, и това ще мине, само че нищо от настоящия ни живот няма да има сегашната форма и осмисленост. За една година от своето подло шествие по планетата Ковид-19 преобрази политически действителности, смени политически субекти, сподели дефицитите на държавните институции и техните функционалности в обслужването на обществото, удари стопанската система и ужким миксира пластовете на корпоративните и публични ползи, като с лека ръка издигна здравната сигурност на жителите в главен приоритет на всички страни.

Това шокира политическия хайлайф, тъй като този проблем беше загърбван и отлаган във времето. Сътресенията от тези промени ще бъдат съизмерими с изменението на климата, с огромни войни или с финансово-иконбимическата рецесия в паричен мащаб. И тъкмо в подобен сериозен миг от живота на човечеството изрази като световно единение, обединени старания и заедност са най-често изговаряните апели към всички. Няма подозрение, че всеки интуитивно схваща смисъла на тези послания, само че единствено когато е надвиснала обща заплаха над главите ни.

Пожелавам на всички ви да преговорим уроци за единение и заедност! Тъкмо по тази причина - задачата на дилемите е да предотвратим очертаващата се на хоризонта филантропична злополука. Всички старания би трябвало да бъдат центрирани в битката против ковид и следствията от нея. За нашите гласоподаватели и за всички жители на страната.

Пожелавам на всеки от вас да направи това за другите, което би очаквал да получи от света към него. Пожелавам да превърнете единството и заедността във вътрешна мотивация за правене на политики и действителна история!

Но не забравяйте - с цел да бъдете равнопоставени с другите политически сили би трябвало да сте най-малко една крачка, само че не и повече пред тях в сканирането, визирането и реформирането на света, в който живеем. Ако изпреварването на другите е отвратително за тях, тогава ще се превърнем в сборен облик на врага за всички. Този императив е годен за всички обединения, които се появяват на бял свят като опозиция против асимилирането на тяхната еднаквост. Намирането на оптималния баланс в съотношението какви сме и по какъв начин желаеме да се легитимираме съгласно политическото време в обществото е изкуството за правене на политика.

Пожелавам ви да бъдете мощни, живи и здрави и да отстоите себе си във времето,

Обичам ви!

Винаги ваш Ахмед Доган

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР