снимка: БулфотоСъществуващата система е монтирана преди около 20 години и

...
снимка: БулфотоСъществуващата система е монтирана преди около 20 години и
Коментари Харесай

Подменят осветлението на катедралата във Варна

снимка: Булфото

Съществуващата система е инсталирана преди към 20 години и към този момент е амортизирана.

Катедралният храм „ Св. Успение Богородично “ – един от знаците на Варна, ще има ново ефектно осветяване. Това стана ясно от съвещание на ПК „ Финанси и бюджет “, на което бяха гласувани средства за ремонт на настоящето декоративно осветяване на храма.

 В момента текат огромни строително-монтажни действия на Катедралата, включващи цялостна реорганизация на покрива и ламаринените обшивки, както и ремонт и позлата на петте купола и кубето на камбанарията, предава БНР. Подмяната на осветлението освен ще се преобрази вечерния образ на храма със 135-годишна история, само че ще докара и до съществени икономии на електрическа енергия.

„ Разходът за ел. сила ще намалее тройно. Община Варна, която е притежател на ефектното осветяване, заплаща към 87 000 лв. годишно за ток. След ремонта при сегашните цени на електрическата енергия сметките ще паднат на към 30 000 лв., т.е. ще бъдат спестявани над 50 000 лв. на година “, разясни пред съветниците зам.-кметът инж. Христо Иванов.

Съветниците гласоподаваха от локалната хазна да бъдат отпуснати 386 275 лева с Данък добавена стойност, само че окончателното решение ще вземе Общинският съвет.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР