Снимка БулфотоСъс скандал приключи извънредното заседание на парламента във вторник,

...
Снимка БулфотоСъс скандал приключи извънредното заседание на парламента във вторник,
Коментари Харесай

Пак скандал в НС, но с признание: Беше ненормален ден

Снимка Булфото

Със скандал завърши изключителното съвещание на Народното събрание във вторник, със скандал стартира и постоянното на законотворците през днешния ден, заяви dnes.bg .

Размерът на минималната пенсия дотам нажежи пристрастеностите в Народното събрание през вчерашния ден, че се стигна до преждевременното преустановяване на пленарното съвещание. По време на дебатите " Воля ", Българска социалистическа партия и " Атака " се сплотиха към предлагането минималната пенсия да бъде 300 лв., а не 250 лв., каквото е това на ръководещите.

Социалистите се разгневиха дотам, че обкръжиха парламентарна естрада, а в залата се разнесе " червени отпадъци ", на което левицата с апел „ оставка “.

Заради всичко това шефката на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че Спас Гърневски от ГЕРБ ще бъде осъден с неодобрение. Именно той беше създател на възгласа " Червени отпадъци ".

Гърневски през днешния ден се извини и призна, че си е разрешил реплики, които не е трябвало да прави.

" Уважаеми сътрудници, през вчерашния ден фактически беше един анормален парламентарен ден, когато се приема бюджета на страната. През целия ден бяхме очевидци на провокации и на обиди. Краят на парламентарния ден се случи нещо, което не трябва да се случва в този парламент да бъде обградена трибуната на Народното събрание. Хора да приканват ръководителя да се в профил от мястото, от което води съвещанието. Това ме предизвика и аз също си разреших реплики, които не трябваше да направя ", сподели той.

За Българска социалистическа партия обаче това се оказа незадоволително и социалистите желаеха Спас Гърневски да бъде отхвърлен за най-малко едно съвещание. Георги Свиленски се възмути, че най-скандалното в тази ситуация е, че Гърневски е член на Комисията по парламентарна нравственос.

" Ако аз през вчерашния ден съм нарушил, а евентуално съм нарушил правилника, апелирам също да бъда осъден ", прикани той.

Павел Шопов от " Атака " отсече, че това, което се случва в Народно събрание не е парламентарна зрялост.

" Докога ще продължи тази детска болест на българския парламентаризъм, санкции, порицания ", риторично попита той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  1 CollectoRitioner (преди 3 минути) Рейтинг: 1185 | Одобрение: -4310 "Именно той беше създател на възгласа "Червени отпадъци ". "  Казал е чистата истина!!!!!A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР