Снимка БулфотоСъпредседателят на обединението Изправи се! Мутри вън! Мая Манолова

...
Снимка БулфотоСъпредседателят на обединението Изправи се! Мутри вън! Мая Манолова
Коментари Харесай

Манолова изчегъртва ремонтите на язовири и ВиК наред

Снимка Булфото

Съпредседателят на обединяването " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова е изпратила заявки за достъп до социална информация до служебните министри на районното развиване, на стопанската система и на енергетиката за заемите, дадени от Държавния ВиК-холдинг, ремонтите на язовирите и задълженията на Топлофикация София. Заявление е изпратено и до изпълнителния шеф на ВиК холдинга.

От служебния районен министър Манолова желае информация за отпуснатите заеми от холдинга в интервала от 5 май 2020 година до 12 май 2021 година на всеки един ВиК оператор поотделно.

Тя желае справката да включва цел и размер на заема, годишна рента, гратисен интервал, в случай че има подобен, дата на падежи и краен период за погасяване, обезпечения и други условия по заема. Заявлението изисква и копия на решенията на Министерство на регионалното развитие за отпущането на всеки един заем.

От служебния стопански министър Манолова желае подробна информация за интервала от 1 октомври 2018 година до 30 април 2021 година на язовирите, язовирните стени и оборудванията към тях, във връзка с които са предоставени и изпълнени ремонтни действия. Припомняме, че точно за тях държавното управление „ Борисов-3 “ отпусна 500 млн. лева през 2018 година

Манолова изисква и информация за сумите, изразходени от Държавната консолидационна компания за поправки на язовирите.

Във второ заявление до икономическия министър Манолова пита за одобрените проекти за активността на Държавното дружество за ръководство и стопанисване на язовирите, одобрени за интервала от 2019 година до 2021 година Тя пита още за язовирите, стопанисвани от предприятието и за разноските за действия по тях.

Със заявление до служебния министър на енергетиката Манолова желае информация за размера на задълженията на „ Топлофикация София ” ЕАД и „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 ” ЕАД към Българския енергиен холдинг, включително постоянни и просрочени към 31 декември 2020 година и 31 март 2021 година

Тя пита и за платените от Топлофикация София и Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ лихви, начислени върху отговорностите за 2017 година,  2018 година, 2019 година и 2020 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР