снимка БулфотоС една трета се намаляват автобусните линии. Това става

...
снимка БулфотоС една трета се намаляват автобусните линии. Това става
Коментари Харесай

С наредба се съкращават една трета от автобусите

снимка Булфото

С една трета се понижават автобусните линии. Това става по силата на промяна в Наредба за транспортните схеми. Ще се пътува до прилежаща област непосредствено, единствено в случай че началната точка е град с население от 30 000 души, съобщи .

Автобусите от София за Пловдив всеки ден са минимум 17. Някои от тях стопират на по 12-13 места преди да дойдат до крайната си точка. От сектора считат, че това е нелояна конкуренция, тъй като преминаващите през Пловдив качват пасажерите преди директните линии.  

" Струпване на доста рейсове на Централна автогара. В един час, в една посока потеглят по няколко рейса, което е безсмислено нездравословно и пагубно, както за превозвачите, по този начин и за пасажерите, тъй като се намалява качеството на услугата ", сподели Петър Захариев от Сдружението " Автобусните превозвачи в България ".

Предложението е с промени в Наредба за транспортните схеми да се приключи дублирането на доста линии до една и съща дестинация. " Наредбата има потребност от актуализация и от синхронизиране със съответните закони ", уточни Магдалена Милтенова от Конфедерацията на превозвачите.

Веднага в обществените мрежи потребителите се тормозиха, че да вземем за пример, с цел да стигнат от Дупница до Благоевград, ще би трябвало да минават през Кюстендил. Вносителите успокояват - това няма да се случи.  

Невъзможна по новите правила става известно обаче да вземем за пример линия Димитровград-Хасково-Пловдив-Пазарджик-София. Притесненията, че жителите на по-малките обитаеми места ще пътуват все по-трудно остават.  

От началото на пандемията част от линиите до Русе са спрени и към този момент се усеща неналичието им.   

" Много компании, които наемат служащи от селата, към този момент имат специализират превоз и няма пътникопоток. Лично аз съм предложил да ги понижат или да ги слеят по-точно някои линии ", съобщи ръководителят на транспортна компания Азми Азмиев.

Според специалисти има пропуски и в новите текстове на наредбата.

" Лесно се потвърждава, несъмнено, измислена транспортна нужда и се пускат рейсовете ", добави Захариев.

Ако измененията станат факт, съгласно превозвачите фрапантно ще се понижи времето за пътешестване, ще се усили сигурността и комфортът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР