Снимка: БулфотоРусия реагира мигновено след днешното изявление на главния прокурор

...
Снимка: БулфотоРусия реагира мигновено след днешното изявление на главния прокурор
Коментари Харесай

Лавров с незабавен отговор на обвиненията на Гешев: ЕС трябва да се заеме с България. Частни лица търгуват с оръжия и боеприпаси

Снимка: Булфото

Русия реагира незабавно след днешното изказване на основния прокурор Иван Гешев, че се проверява съветска диря в няколко гърмежа у нас. 

" Времевата рамка от 2011 до 2020 година, в която България упреква съветски жители за образуване на четири детонации в страната, основава чувството, че София е решила да изпревари Прага в своите обвинявания ".

Това разгласи съветският външен министър Сергей Лавров. От изявлението му се усеща, че знае повече, в сравнение с споделя. 

Той означи, че българската страна не е уведомила съветското посолство за следствието на детонациите, в които са обвинени руснаците, заяви съветската дипломатическа задача пред кореспондента на ТАСС в София.

По-рано в сряда говорителката на основния прокурор на България, Сийка Милева, съобщи, че прокуратурата подозира шестима руснаци в организирането на четири детонации в оръжейни фабрики в страната сред 2011 и 2020 година, където се съхраняват артикули, принадлежащи на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев, оповестява ТАСС.

" Мога да позволи, че Европейският съюз би трябвало да се погрижи за обстановката и в Чехия, и в България. Ситуация, която е обвързвана с това, че някои частни бизнесмени вземат участие в търговията с оръжие, съхранението на оръжия, муниции.

Европейският съюз все пак би трябвало да отговори на въпроса, който зададохме, и който се заключава в това да каква степен Европейският съюз управлява осъществяването от своите членове на отговорностите по разнообразни документи в региона на търговията с оръжие “, сподели Лавров, отговаряйки на въпрос на ТАСС.

Руският външен министър означи, че времевата рамка от 2011 до 2020 година, в която България упреква съветски жители за образуване на четири детонации в страната, основава чувството, че София е решила да изпревари Прага в своите обвинявания.

„ Едва в този момент, откакто Чехия осъзна събитията от 2014 година, българската страна реши да надмине чехите и да прегледа доста по-дълбоко в историческа ретроспектива какво се е случило, само че по някаква причина не са го създали обществено притежание ", сподели министърът.

Българската страна не е уведомила съветското посолство за следствието на детонациите, за които са обвинени руснаците, заяви съветската дипломатическа задача пред кореспондента на ТАСС в София. " За спомагателна информация по отношение на следствието на това закононарушение българските правоприлагащи органи не са подали молба до съветската страна и не са уведомили за хода на следствието ", съобщи съветското посолство.

Според версията на българската прокуратура покушението против Гебрев е осъществено сред 28 април и 4 май 2015 година, а детонациите в оръжейните хранилища са станали през ноември 2011 година, две през 2015 година и едно през 2020 година, прибавя ТАСС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР