Снимка БулфотоРумен Овчаров каза силни думи за Турски поток и

...
Снимка БулфотоРумен Овчаров каза силни думи за Турски поток и
Коментари Харесай

Румен Овчаров: 4,5 милиарда за автомагистрали - това е проблемът с корупцията

Снимка Булфото

Румен Овчаров сподели мощни думи за " Турски поток " и корупцията в България. Никой не може да каже по кое време ще се откупи " Турски поток ", съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният министър на енергетиката Румен Овчаров.

" Но си припомням, че през 2018 година ръководещите внесоха смяна в енергийната тактика на България и по този начин беше изгубена клаузата, съгласно която 90% от газа - пренос за Турция, трябваше да се заплаща от " Газпром ", без значение дали се употребява или транзитира ", разкри Овчаров.

" Сега никой не споделя какво ще се случи с " Булгартрансгаз ", който има 2 милиарда отговорности, а компания, обвързвана с " Главболгарстрой ", ще строи плана. Всичко си продължава както досега ", разяснява още той. 

" Много неща в България се вършат по най-скъпите технологии, тъй като се печелят пари. Например 4,5 милиарда за автомагистрали, това е казусът с корупцията ", още Румен Овчаров.

Делото за АЕЦ „ Белене “ беше прекъснато от съда и върнато на прокуратурата, напомни той.

„ През 2012 година по предписание на Министерски съвет се приключва планът. Министърът на стопанската система и енергетиката би трябвало да провежда договаряния с съветската страна по прекратяването. Тогава АДФИ прави ревизия и тя установи, че НЕК е изплатила на „ Атомстройекспорт “ 383 млн. евро, а компанията има искания за 410 – т.е. НЕК дължи 27 млн. “, изясни Овчаров.

По думите му тогава българската страна не е провела договаряния и не е поискала прекъсване на плана, написа epicenter.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР