Снимка БулфотоРазрешението да си направиш PCR тест, заплатен от НЗОК,

...
Снимка БулфотоРазрешението да си направиш PCR тест, заплатен от НЗОК,
Коментари Харесай

Личните лекари и специалистите да издават направление за PCR тест

Снимка Булфото

Разрешението да си направиш PCR тест, обезщетен от НЗОК, в случай че си със признаци за ковид, да не се издава от Регионалната здравна ревизия, а всеки експерт или персонален доктор да отпуска това направление и касата да го заплаща. За това упорстват от Сдружението на общопрактикуващите лекари, заяви БНР.

С анекс към Рамковия контракт Здравната каса ще заплаща по 60 лв. за PCR тест на лечебните заведения и лаборатории, сключили контракт с нея.

Тест по здравна каса могат да получат хората, съмнителни за ковид, които посетят персоналния доктор, а той ги насочи към експерт, който да отпусне направление за PCR тест, с което се отива в РЗИ.

„ PCR теста може да назначава единствено доктор, който работи в РЗИ, което е извънредно необичайно, тъй като първо РЗИ нямат никакви договорни връзки с Националната здравноосигурителна каса. Аз не мисля, че лекарите там са по-компетентни и по-добре познават пациентите си, в сравнение с ние да вземем за пример или сътрудниците инфекционисти, които всеки ден се занимават с пациенти. Това решение евентуално е взето, с цел да има някакъв надзор върху разходването на финансовите средства, само че чисто професионално видяно в него няма никаква логичност “, съобщи пред БНР доцент Любомир Киров, ръководител на Сдружението на персоналните лекари.

" Не е рационално разкарването на пациенти, мощно съмнителни за ковид, през разнообразни институции ", разяснява доктор Веселина Колева, шеф на Клинична лаборатория. „ Според мен разумният и рационален път за издаване на такова направление беше да има опция пулмолог или гастроентеролог, или за какво не и невролог да могат да издадат такова направление за проучване за ковид “, споделя тя.

От Сдружението на общинските и на регионалните лечебни заведения излязоха с послание страната да заплаща тестванията за всички пациенти.

Д-р Неделчо Тотев добавя: „ Сдруженията се солидаризираха с едно такова мнение - в случай че страната реши, за да ограничи процесите на разпространяване и ненапълно да може да сме по-адекватни на обстановката, и реши по някакъв метод да заплати този тест, това би било идеално “.

„ Хубаво би било всеки, който постъпва в болничното заведение, да има изработен PCR тест. За страдание обаче, в огромна част от районите на България това е невероятно заради липса на лаборатории, а знаете, че тестванията се заплащат от Здравната каса, единствено в случай че са назначени от РЗИ или от доктор, в случай че има подозрение за такова заболяване - единствено тези хора се пращат на по този начин наречените безвъзмездни проби “, счита доктор Васислав Петров.

От здравното министерство обаче оповестиха, че не утвърждават такава концепция.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстанови
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР