Снимка БулфотоРазмерът на държавната субсидия за политическите партии за един

...
Снимка БулфотоРазмерът на държавната субсидия за политическите партии за един
Коментари Харесай

8 лв. партийна субсидия за 2020 г., реши парламентът

Снимка Булфото

Размерът на държавната дотация за политическите партии за един получен автентичен глас за 2020 година е 8 лева, реши Народното събрание, съобщи вести.бг.

Това стана факт след спешна среща на финансовия министър Владислав Горанов, ръководителя на Здравна комисия и на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова, Менда Стоянова и Валери Симеонов.

По предложение на Емил Димитров / " Обединени патриоти " / депутатите се върнаха още веднъж на гласуването на член 64, в който се дефинира размера на партийната дотация, в законопроекта за държавния бюджет за 2020 година и този път поддържаха предлагането на Българска социалистическа партия за 8 лв. дотация на фактически получен глас.

" За " гласоподаваха 182-ма народни представители, 1 беше " срещу " и 1 се въздържа.

Срещу връщането към този текст възразиха от Движение за права и свободи, тъй като съгласно тях е в нарушаване на парламентарния устав.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обаче подложи на гласоподаване процедурното предложение на Емил Димитров с аргумента, че правилникът не изчерпва всички обстановки. Тя се базира и на практиката от минали гласувания в Народното събрание.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР