Снимка БулфотоРаботата на настоящата комисия по ревизия приключи. Последното заседание

...
Снимка БулфотоРаботата на настоящата комисия по ревизия приключи. Последното заседание
Коментари Харесай

Мая Манолова: Предполагам, че следващият парламент ще продължи работата на комисията по ревизия

Снимка Булфото

Работата на актуалната комисия по проверка завърши. Последното съвещание на парламентарната комисия  по проверката на ръководството на Борисов приключи с обещанието, че всички сигнали ще бъдат предадени на виновните органи, написа.

Предполагам, че идващият парламент ще продължи работата на комисията. Сега чакаме прокуратурата и служебния кабинет, съобщи Мая Манолова.

По-рано през днешния ден на съвещанието беше изслушан втори предприемач, който упрекна група, сързана със притежателя на " Градус ", в рекет, закани и палежи. След него трябваше да бъде прегледан и сигналът на някогашния евродепутат Николай Бареков, който обаче изчезна след несполучлив опит да забави даването на думата на втория очевидец против Ангелов.

Бареков се върна

Изчезналият Бареков удостовери, че ще се върне в комисията и през това време се организира закритото съвещание за документите, предоставени от Илчовски.

След завръщането си някогашният евродепутат беше по-спокоен. Сигнали всъщност нямаше, тъй като били " претоплена гозба ". Бареков обаче се дефинира като " жител " и " парламентарист на високо равнище ", който е " пореден конкурент на Политическа партия ГЕРБ ". Даде и препоръки за това по какъв начин се прави подобен вид комисия и разкритикува актуалната с думите " не се прави по този начин ". Той съобщи още, че е изгубил доверие в тази комисия.

В края на монолога си Бареков пожела триумф на изборите на партиите, множеството от които били пристигнали (в комисията), с цел да си усилят резултата " с по един - двама депутати ".

Документите от Илчовски

Предоставените от Илчовски документи ще бъдат изпратени на прокуратурата, на Европейската прокуратура, КФН и на Национална агенция за приходите, само че няма да бъдат обществено представяни, реши на закритото си съвещание комисията. Аргумент за решението е, че в тях се съдържа междуфирмена информация.

Тома Биков от ГЕРБ акцентира, че " в тях няма нищо, обвързвано с властта, ръководството и някакви институции ".

Манолова пък го репликира с думите, че " това ще реши прокуратурата ".

Последен спор в залата

Мая Манолова съобщи, че " няма да има нито един сигнал, който да не поеме по своя път към съответните институции ". 

Тя заключи, че в комисията са постъпили близо 95 сигнала, всички от които са изпратени по подготвеност: " За пет съвещания комисията по проверка сподели, че за корупцията може освен да се приказва. Тя може да се осветява ".

Маноил Манев от ГЕРБ пък разкритикува " неприятните практики ", " неспазването на разпоредбите ", както и работата на комисията, която завършвала " без отчет, без каквито и да било заключения... с изпратени купища документи. "  

Според него резултатът от съвещанията е че " българските жители, народните представители и публицистите видяха, че само институциалността и спазването на разпоредбите могат да дават резултати ", а всичко останало " води до безпорядък и води до неистини ".

Комисията организира много интензивно своята работа, само че тя не се увенча с кой знае какъв триумф, тъй като не получихме нито една от желаните информации, съобщи Калоян Янков от Демократична България. " Чуха се чудовищни неща, които могат да се потвърдят единствено в съда, само че те ще останат в съзнанието на жителите като метод на ръководство в последните четири години, който не би трябвало да позволяваме повече ", добави още той.

" Беззаконието се трансформира в норма ", съобщи Явор Божанков от Българска социалистическа партия.

Като щурма на Капитолия

Тома Биков пък разяснява, че " корупция и всевъзможни нередности не се борят с приказки и говорене единствено, а се изисква и деяние. За страдание през последните две седмици се отдадохме по-скоро на говорене ".

Той дефинира комисията като " безсмислена ". " Дай Боже отсега нататък да имаме повече успеваемост, в сравнение с пушилка ", съобщи още Биков, а Манолова му отговори, че " в случай че някой е саботирал съвещанията на комисията по невиждан метод... това е парламентарната група на ГЕРБ. "

Тя съпостави дейностите на депутатите от ГЕРБ с нападението на Капитолия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР