Снимка: БулфотоПрофесионалното ръководство на МВР застава зад действията на полицейските

...
Снимка: БулфотоПрофесионалното ръководство на МВР застава зад действията на полицейските
Коментари Харесай

Главсекът на МВР защити полицаите от агресивни нападки

Снимка: Булфото

Професионалното управление на Министерство на вътрешните работи застава зад дейностите на полицейските чиновници, които подсигуряват реда   и гражданския мир .

Тази позиция изрази основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов във връзка зачестилите през последните дни случаи на провокации, обиди и експанзия от страна на протестиращи жители към служители на реда, написа news.bg.

Ето и самата позиция:

Професионалното управление на Министерство на вътрешните работи изрично застава зад дейностите на полицейските чиновници, които подсигуряват реда и гражданския мир във всички региони на страната, в които дребни групи жители се пробват нелегално да блокират пътища и да попречват свободното напредване на всички останали български жители.  И на пътя, който свързва Стара Загора с автомагистрала " Тракия ", и на автомагистрала " Марица ", и на автомагистрала " Струма " и пътя за Гърция в регионите на Благоевград и Кресна, наши сътрудници бяха обект на невиждана експанзия  по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български служители на реда бяха обиждани по най-циничен и пошъл метод от лица, които претендират, че стачкуват в отбрана на демократични полезности и цивилен права.

Искам да уверя сътрудниците, че нито един случай, при който, по силата на служебното им състояние, те са били принудени да търпят експанзията и обидите на тези лица,  няма да бъде оставен без следствие на дейностите на провокаторите . След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за изговаряне по отношение на грубите престъпления, осъществени от тези лица.

Уверявам Ви, че професионалното управление на Министерство на вътрешните работи няма да допусне провокацията, обидите и експанзията по отношение на български служители на реда да останат ненаказани според наредбите на българските закони.

В умозаключение, изричам персоналната си признателност на всички служители на реда за самообладанието и отговорността, с които извършват своите конституционни отговорности по опазване и гарантиране на гражданския мир в страната. Благодаря им и за това, че с цената на ограничения за техните лични фамилии, те не разрешават български жители да се изправят едни против други.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР