Снимка БулфотоПриложенията за чат и останалите дигитални услуги ще бъдат

...
Снимка БулфотоПриложенията за чат и останалите дигитални услуги ще бъдат
Коментари Харесай

Еврокомисията иска да осигури достъп на полицията до чат приложенията

Снимка Булфото

Приложенията за чат и останалите цифрови услуги ще бъдат принудени да предават данните на потребителите си на полицията. Срокът да го създадат ще бъде до 10 дни след постъпване на искане от правоохранителните органи и до 6 часа при изключителни случаи. Всичко това излиза наяве от изминал в общественото пространство законопроект за идна смяна на европейското право.

Европейската комисия възнамерява да притисне софтуерните фирмите, събиращи така наречен „ електронни доказателства ”. Фирмите, без значение в коя страна им е централата, ще би трябвало да дават тези доказателства при престъпни следствия. Няма да има значение и в коя страна са сървърите, на които се съхранява поисканата информация, написа Euractiv, представен от utroruse.com.

От новите правила ще бъдат наранени обществените мрежи като Twitter и Фейсбук, доставчиците на облачни услуги и фирмите, ръководещи регистрациите на домейни. Под новите регулации попадат даже цифровите магазини, които разрешават на продавачи и клиенти да подписват покупко-продажби между тях. Планира се промяната на европейското законодателство да бъде оповестена на 17 април. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР