снимка: БулфотоПри претърсването на домовете на задържаните лица са намерени

снимка: БулфотоПри претърсването на домовете на задържаните лица са намерени ...

В Бургас задържаха двама мъже, извършили 23 кражби за три месецаснимка: Булфото

При претърсването на домовете на задържаните лица са намерени и иззети част от откраднатите вещи. 

Двама мъже са задържани за серия от кражби в населени места на територията на Бургаска област. Трети все още се издирва. Извършителите са между 29 и 43 години, всички от котленското село Градец, предаде БНР. 

За три месеца мъжете са извършили общо 23 кражби от автомобили и от частни домове. Те избирали къщи с отворени прозорци на приземните етажи или незаключени входни врати. При някои от кражбите собственици са спели в домовете си. 

Най-често взимали пари, дебитни карти, златни накити и лесно преносими предмети от бялата техника. Ако намерели ключове за автомобил, го вземали с цел по-бързо да напуснат мястото или да се придвижат до най-близката жп гара.

Извършителите набелязвали най-често малко селце, избирали си крайни къщи, за да могат бързо да избягат в случай, че бъдат усетени от потърпевшите.

Оставали да нощуват в лагерите на селскостопански работници от техния край. Незабелязано се сливали със съселяните си, нощували за няколко вечери, след което се отправяли за следващия удар. Това затруднило и служителите на реда, които няколко седмици подред извършвали наблюдение над подобен род биваци. Така са и задържани двама от извършителите на кражбите, а третия им съучастник все още се издирва.

 

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg