Снимка БулфотоПрезидентът Николас Мадуро заяви по-рано тази седмица, че правителството

...
Снимка БулфотоПрезидентът Николас Мадуро заяви по-рано тази седмица, че правителството
Коментари Харесай

Близо около 80 000 дози руска ваксина срещу коронавирус Спутник V

Снимка Булфото

Президентът Николас Мадуро съобщи по-рано тази седмица, че държавното управление е направило заплащания към COVAX за към 11 милиона ваксини, само че не посочи какви средства е употребило и дозите към момента не са пристигнали.

Венецуела получи  нова пратка от към 80 000 дози съветска ваксина против ковид   " Спутник V ". Това оповестиха представители на властта в събота, представени от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

По думите му при посрещането на пратката, тази ваксина е най-ефективната сходна в света.

Това се случва на фона на притеснителни данни за заболеваемостта - случаите на COVID-19 нарастват и депутатите от опозицията разкритикуват държавното за разпространяването на имунизациите.

Пратките разнообразни ваксини, които Венецуела е получила  досега, са 880 000 дози , сподели министърът на опазването на здравето Карлос Алварадо. Той сподели, че държавното управление ще се концентрира върху ваксинирането на здравни служащи и възрастни хора с новите колета. Венецуела също по този начин е ваксинирала държавни чиновници, пожарникари, личен състав от гражданската отбрана и други.

" Процесът на имунизация във Венецуела е напреднал по приемлив метод ", сподели Алварадо в държавна телевизия, излъчена от интернационалното летище Майкетия покрай столицата Каракас, където дойде самолетът с имунизациите.

Страната преди този момент е получила ваксина Sinopharm за население от към 25 милиона.

Венецуела е отчела  общо 189 381 случая на новия ковид и 2 009 смъртни случая,  показват публични данни. Опозицията притисна Мадуро да позволи повече ваксини от самодейността на Световната здравна организация COVAX, която резервира дози за бедните страни.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР