снимка БулфотоПрез идните дни се очаква температурите из цялата страна

...
снимка БулфотоПрез идните дни се очаква температурите из цялата страна
Коментари Харесай

Над 50 пожара в Гърция

снимка Булфото

През идните дни се чака температурите из цялата страна да надвишават 40 градуса. Прогнозата е и за мощни ветрове.

Над 50 пожара в региони с ниска и висока горска растителност са избухнали в Гърция след седмици на изключителна суша и мощни ветрове, оповестява ДПА. Най-опасният от тях бушува в региона Стамата-Дионисос, на към 20 км североизточно от Атина. Пламъците са стигнали до жилищна зона в северните покрайнини на Атина, няма жертви, само че има развалени къщи, а локални поданици са евакуирани, оповестява Агенция Франс Прес и Стандарт.

Четирима души са арестувани и се води следствие, което да откри аргументите за пожара, съобщи заместник-министърът за отбрана на жителите Никос Хардалиас за публичната телевизия ЕРТ. Огънят, за който бе обявено по обед, продължава да бушува този следобяд и предизвиква вреди на жилищни здания, сподели Янис Калафателис, кмет на Дионисос, пред ЕРТ.

Мобилизирани са 141 пожарникари, подкрепяни от 10 хеликоптера и осем самолета за битка с пожарите, заяви противопожарната работа като акцентира, че вятърът, духащ със скорост 38 км/час, усложнява интервенциите. В битката против огъня са се присъединили и доброволци. Гръцката работа за гражданска отбрана предизвести през днешния ден за висок риск от пожари. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР