Снимка БулфотоПредседатели на съдилища са притеснени от факта, че няма

...
Снимка БулфотоПредседатели на съдилища са притеснени от факта, че няма
Коментари Харесай

Съдии: Няма желаещи за съдебни заседатели

Снимка Булфото

Председатели на съдилища са обезпокоени от обстоятелството, че няма правосъдни заседатели за делата. Проблемът е по осезателен в някои градове, където ще стане невероятно да се гледат наказателни каузи поради липса на правосъдни заседатели. Темата бе обсъждана на днешното съвещание на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, където стана ясно, че мандатът на сегашните правосъдни заседатели изтича към края на актуалната календарна година, само че в някои градове от страната няма нито един претендент. На други места пък искащите са незадоволително, написа cross.bg .

За образец магистратите дадоха Апелативен съд - Бургас, където преди месец посредством медиите бе публикуван апел жителите да се включат в правораздаването. Там, от 135 свободни места, в локалния общински съвет са постъпили едвам към 50 кандидатури.

В тази връзка кадровиците одобриха решение да сезиран Министерството на правораздаването за казуса. Те упорстват ведомството да направи оценка на въздействието на измененията в Закона за правосъдната власт от 2016 година, с цел да се откри дали отливат се дължи на повишените критерии, гласувани тогава. Според някои магистрати казусът се корени до огромна в степен и в ниското заплащане. Според Съдийската гилдия е допустимо да се намерения както за възможни законодателни промени, по този начин и за смяна на наредбата в частта за възнагражденията на правосъдните заседатели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 айки (преди 1 секунда) Рейтинг: 8315 | Одобрение: 4110    ами то хиляда условия....към съдиите и прокурорите няма толкоз.....нали има компютри, проверявайте от там претендентите.....или май системата обещана от Т.Дончев нещо не работи.... Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР