Снимка БулфотоПрахът на внезапно починалия в съня си български бизнесмен

...
Снимка БулфотоПрахът на внезапно починалия в съня си български бизнесмен
Коментари Харесай

Какво се случи с тялото на Шарлопов след внезапната му смърт и ще бъде ли изпълнена последната му воля?

Снимка Булфото

Прахът на ненадейно умрелия в съня си български предприемач Стефан Шарлопов ще бъде разпилян над скалите край Созопол. Тялото му е кремирано, разбра Флагман. Това е било желанието му още приживе, когато проектира репликата на остарелия Созопол два километра южно от града - в типичната му архитектура и атмосфера, наричайки го с античното Созополис.

Урната ще бъде донесена на тракийското светилище при скалите, датирано на повече от 2 500 година, което бе съхранено и възобновено след археологически изследвания. В центъра на оброчището ще се разпилее прахът. Любимото място на родолюбивия и с прелестен темперамент бизнесмен в действителност по подигравка на ориста лиши и живота му, защото през последната година проблемите към връщането на банковия заем за довършването на мегапроекта, изоставен от някогашните му съдружници от Русия са били честа тематика на диалог.


Тракийското светилище отпреди 2 500 година – над тия скали ще разпилеят праха от урната

Тялото на 55-годишния предприемач не бе аутопсирано след гибелта му. Припомняме, че Шарлопов бе открит мъртъв от брачната половинка му Бояна към 7 часа сутринта в понеделник, 5 февруари. Предполага се, че е умрял от инфаркт. През последните няколко дни той се чувствал нерадушен и считал, че кара на крайник някаква вариация на грип. Вечерта в неделя се оплакал, че не му доближава въздух и си лежащ рано. Дотогава е нямал никакви проблеми във връзка с здравето, за което свидетелстват десетки негови другари. Това ускорява още повече слухът, който броди след поклонението на 8 февруари – че някой разчиства с разнообразни способи, с цел да заличи следите на системност, представители от едрия бизнес, близки до зам.председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Каква е задачата е неразбираемо.

Както Шарлопов, по този начин и 49-годишният Петър Христов от Велико Търново, който бе екзекутиран показно в столицата тъкмо месец преди този момент – на 8 януари, бе от обкръжението на Цветан Цветанов, макар че самият Цветанов отхвърля това. Около ненадейната гибел на Шарлопов се приказва за модерна разработка на отрова, която блокира постепенно кръвообращението и провокира образуването на тромб.

Шарлопов и Цветанов обичаха да демонстрират своята непосредственост – на фолклорния фестивал в Жеравна, който е най-масовото национално събитие от последите пет години, един от генералните спонсори се движеше компактно до Цветанов. „ Едва ли е единствено поради остроумните смешки, които Цецо пуска на такива места. Близостта им бе по-скоро обвързвана и с потребността от благословия в избрани бизнес инициативи, зависещи от държавни регулатори ”, разясняват осведомени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР