Снимка БулфотоПрахът на внезапно починалия в съня си български бизнесмен

Снимка БулфотоПрахът на внезапно починалия в съня си български бизнесмен ...

Какво се случи с тялото на Шарлопов след внезапната му смърт и ще бъде ли изпълнена последната му воля?.Снимка Булфото

Прахът на внезапно починалия в съня си български бизнесмен Стефан Шарлопов ще бъде разпръснат над скалите край Созопол. Тялото му е кремирано, узна Флагман. Това е било желанието му още приживе, когато проектира репликата на стария Созопол два километра южно от града - в типичната му архитектура и атмосфера, наричайки го с древното Созополис.

Урната ще бъде донесена на тракийското светилище при скалите, датирано на повече от 2 500 г., което бе съхранено и възстановено след археологически проучвания. В центъра на оброчището ще се разпилее прахът. Любимото място на родолюбивия и с прекрасен характер предприемач всъщност по ирония на съдбата отне и живота му, тъй като през последната година проблемите около връщането на банковия кредит за довършването на мегапроекта, зарязан от бившите му съдружници от Русия са били честа тема на разговор.


Тракийското светилище отпреди 2 500 г. – над тия скали ще разпилеят праха от урната

Тялото на 55-годишния бизнесмен не бе аутопсирано след смъртта му. Припомняме, че Шарлопов бе намерен мъртъв от съпругата му Бояна около 7 часа сутринта в понеделник, 5 февруари. Предполага се, че е починал от инфаркт. През последните няколко дни той се чувствал неразположен и смятал, че кара на крак някаква разновидност на грип. Вечерта в неделя се оплакал, че не му достига въздух и си легнал рано. Дотогава е нямал никакви проблеми по отношение на здравето, за което свидетелстват десетки негови приятели. Това засилва още повече слухът, който броди след поклонението на 8 февруари – че някой разчиства с различни методи, за да заличи следите на плановост, представители от едрия бизнес, близки до зам.председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Каква е целта е неясно.

Както Шарлопов, така и 49-годишният Петър Христов от Велико Търново, който бе екзекутиран показно в столицата точно месец преди това – на 8 януари, бе от обкръжението на Цветан Цветанов, въпреки че самият Цветанов отрича това. Около ненадейната смърт на Шарлопов се говори за съвременна разработка на отрова, която блокира бавно кръвообращението и предизвиква образуването на тромб.

Шарлопов и Цветанов обичаха да показват своята близост – на фолклорния фестивал в Жеравна, който е най-масовото народно събитие от последите пет години, един от генералните спонсори се движеше плътно до Цветанов. „Едва ли е само заради остроумните шеги, които Цецо пуска на такива места. Близостта им бе по-скоро свързана и с нуждата от благословия в определени бизнес начинания, зависещи от държавни регулатори”, коментират запознати.

Източник: petel.bg