снимка: БулфотоПовече ще плащаме за услугта до дни. Ето точно

...
снимка: БулфотоПовече ще плащаме за услугта до дни. Ето точно
Коментари Харесай

Токът поскъпва до дни

снимка: Булфото

Повече ще плащаме за услугта до дни. Ето тъкмо с какъв брой: 

Токът за бита ще нарастне от 1 юли, най-вероятно с оповестените от Комисията за енергийно и водно контролиране над 3%. Това сподели служебният министър Андрей Живков. По думите му обаче се търси и незабавно решение за Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ".

Енергийният министър разгласи, че се търси проект по какъв начин към пазара за битови клиенти да бъде прибавен тока от Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", без да бъде оскъпен в допълнение.

Андрей Живков: Към Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " и към Мини марица изток, както и към всички сдружения, ще пожелаваме съществено преразглеждане на разноските и на метода, по който се ръководят самите сдружения.

Енергийният министър е сложил задача пред шефовете на енергийните държавни компании да понижат разноските си сред 10 и 30%, а някои от сдруженията и с повече поради неприятното финансово положение. Министърът изрече и отвращение поради спонспорство на футболен тим да вземем за пример.

По думите на министъра годишно Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " отделя сред 5-6 млн. лв. за издръжката на футболен тим " Берое ", предава Българска национална телевизия.

" Аз не виждам основателна причина да се финансира тим, при изискване че сдружението е на милиони загуба ", съобщи Андрей Живков.

От министерството са изготвили проект, съгласно който до 2030 година на две стъпки ще бъде преминато от въглища в Маришкия басейн към произвоството на сила от възобновими енергийни източници. Междинно централите се планува да работят на газ. Като плановете ще бъдат финасирани посредством евросредства и проектът за възобновяване и развиване, в случай че той бъде утвърден.

Министърът разгласи още, че е доста евентуално да се забави построяването на газовата връзка с Гърция и в случай че компанията строител не се оправи до края на декември, ще дължи неустойки от по 90 000 лв. дневно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР