Снимка БулфотоПоредна заповед, свързана с мерките срещу разпространението на коронавируса,

...
Снимка БулфотоПоредна заповед, свързана с мерките срещу разпространението на коронавируса,
Коментари Харесай

Здравният министър издаде нова заповед за карантината и PCR тестовете

Снимка Булфото

Поредна заповед, обвързвана с ограниченията против разпространяването на ковид, издаде здравният министър.  От на следващия ден, 2 февруари, до 30 април, влизащите в страната български жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване на територията на Р България и членовете на техните фамилии, които не показват документ за негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизането у нас PCR-тест, се слагат под карантина за период от 10 дни, като карантината може да бъде анулирана при негативен резултат от PCR-тест, осъществен 24 часа след идването в България.

 

Карантината се анулира в период до 24 часа от даването на документа, показващ негативен резултат от PCR-тест.

Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов с издадена през днешния ден заповед.

В заповедта се споделя още, че шефовете на районните здравни инспекции могат да анулират карантината на съответната група лица, пристигнали у нас в интервала 29 януари - 1 февруари.

Условието е жителите да показват документ, показващ негативен резултат от извършено в период до 24 часа от влизането в действие на актуалната заповед PCR-изследване. В тези случаи карантината се анулира до 24 часа след даването на документа, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР