Снимка БулфотоПартията, която спечели изборите, направи конкректно предложение за начина,

...
Снимка БулфотоПартията, която спечели изборите, направи конкректно предложение за начина,
Коментари Харесай

ИТН: Парламентът да заседава по една-две седмици месечно

Снимка Булфото

Партията, която завоюва изборите, направи конкректно предложение за метода, по който да работи Народното събрание. ременна комисия за разработване на устав на Народно събрание ще стартира работа от през днешния ден. Депутатите ще изработят правилника си от 11 ч. Има Такъв Народ предложи Народното събрание да заседава по една или две седмици месечно. През останалото време да работят комисиите. Това също по този начин ще даде опция за по-задълбочена работа в комисиите, съгласно тях.

" Това е по-разумно от това законодателстване сега. Знаете на крайник всеки ден и това периодично повтаряне на комисия със зала всекидневно не е положителният метод ", съобщи Ива Митева от Има Такъв Народ, ръководител на Народното събрание. Дебатът по тематиката следва, написа БГНЕС.

В 46-я парламент ще има и нови комисии – по икономическа политика, високи технологии и цифровизация. Предлага се Комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии. Заложено е да има обособена Комисия по туризма, която до момента беше в едно с икономическата политика. Очаква се в новия парламент да има 20 комисии.

А законопроекти няма да се гледат на първо четене преди да е минало публично разискване.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР