Снимка БулфотоПартия ДОСТ ще организира и проведе подписка с искане

...
Снимка БулфотоПартия ДОСТ ще организира и проведе подписка с искане
Коментари Харесай

ДОСТ започва подписка за признаване на турско малцинство

Снимка Булфото

Партия ДОСТ ще провежда и организира подписка с искане за законово признание на статут на национално малцинство на нейни членове и симпатизанти. Това афишира партията на Лютви Местан в публикувана до медиите декларация, заяви " Дневник ".

" Ние сме несъмнено национално малцинство в не по-малка степен от етническите българи в Албания, Украйна, Молдова, Унгария и други страни. Отричането на този факт няма да заличи нашата етническа, религиозна и културна еднаквост, само че ще продължава да генерира напрежение в междуетническите връзки. Така както силовите способи на комунистическия режим не съумяха да ни асимилират, по този начин ще се провалят и формите на скрита асимилация ", се споделя в декларацията.

В позицията ДОСТ заявява, че няма да партизира настояването за статут на национално малцинство, по тази причина приканва партиите, които имат упоритостта да съставляват правата и свободите на малцинствата, да се включат в подписката, която ще е в електронен вид. В декларацията партията на Местан се обръща и към неправителствените организации, които имат за приоритет отбраната на правата и свободите на малцинствата, както и към всички български жители, да се включат в подписката.

По данни на Националния статистически институт от последното броене на популацията на България през 2011 година турската етническа група е втората по бройка - 588 318 души. Те съставляват 8.8% от популацията.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР