Снимка БулфотоПарламентът прие на първо четене промени в Закона за

...
Снимка БулфотоПарламентът прие на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

Парламентът прие ключови промени, свързани с футболното хулиганство

Снимка Булфото

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия. Законопроектът е импортиран взаимно от ПГ на ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ", написа Блиц.

Със законопроекта се вкарва режим на достъп на посетителите на спортно мероприятие. С признатите на първо четене промени режимът ще се реализира посредством даването на документ, персонализиращ посетителите, или след разчитане на персонална карта от скенер за персонални документи.

Законопроектът уголемява и пълномощията на ръководителя на сигурността и сигурността на спортното мероприятие във връзка с недопускане на лица с наложени насилствени административни ограничения и на малолетни и малолетни. Промените са направени по отношение на нуждата от съответни ограничения за противопоставяне против противообществените прояви.

" За " гласоподаваха 99 народни представители, а 50 " се въздържаха ".

" Този закон би трябвало да влезе по най-бързия метод в нашето законодателство. Много се веселя, че тук по този проблем всички партии се обединихме. Започва футболното състезание, по тази причина работната група взе решение незабавните ограничения да ги въведем незабавно ", разяснява един от вносителите на измененията Славчо Атанасов от " Обединени патриоти ", представен от Канал 3.

Иначе футболното състезание стартира тъкмо през днешния ден, като още този уикенд има и два рискови мача, противопоставящи Ботев и Левски и ЦСКА - Локомотив (Пловдив).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР