Снимка: БулфотоПарламентарната група Изправи се БГ! Ние идваме!, с председател

...
Снимка: БулфотоПарламентарната група Изправи се БГ! Ние идваме!, с председател
Коментари Харесай

Мая Манолова предлага помощ от 2000 лева за раждане на първо дете

Снимка: Булфото

Парламентарната група " Изправи се БГ! Ние идваме! ", с ръководител Мая Манолова, внесе промени в Закона за фамилни помощи за деца за еднократна помощ за раждане на първо, второ и трето дете, надлежно по 2000 лева, 3000 лева и 4000 лева За всяко последващо – 300 лв..

Подкрепата ще се дава без значение от приходите или общественото състояние на фамилията.

Законопроектът планува и еднократна помощ от 10 хиляди лв. при раждането на второ и трето дете, в случай че единият от родителите работи и се обезпечава в последните две години.

Промените включват и увеличение размера на майчинството през втората година.

Предложението е размерът да бъде 60 % от брутното трудово заплащане на майката, само че не по-малко от минималната работна заплата. В момента втората година от майчинството се заплаща по 380 лв. месечно.

Увеличаването на еднократната помощ за раждане на дете ще коства към 180 млн. лева на година, а нарастването на майчинството през втората година – към 18 млн. лева на месец.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР