снимка БулфотоОт тази сутрин всички пътници в градския транспорт във

...
снимка БулфотоОт тази сутрин всички пътници в градския транспорт във
Коментари Харесай

От тази сутрин варненци купуват билети за градския транспорт само от машини

снимка Булфото

От тази заран всички пасажери в градския превоз във Варна ще могат да купуват билети единствено от машините вътре в транспортните средства или от тези на спирките, оповестяват от общинското дружество ТАСРУД.

Билетите ще се употребяват за всички линии от публичния превоз на територията на общината, както и в крайградските автобусни линии от транспортната скица – до с. Тополи, с. Константиново, с. Казашко, с. Звездица, с. Каменар, както и курортен комплекс „ Златни пясъци ”, околност Корабостроител /Крушките/, околност „ Аладжа манастир “ и междуобщинската автобусна линия № 409, съобщи още.

В транспортните документи е въведено времепътуване със следните цени: 60 минути – 1,00 лева.; 90 минути – 1,50 лева.; 120 минути – 1,80 лева.; Целодневен – 4,00 лева

Билетите се закупуват от машини за продажба на билети /МПБ/, ситуирани на спирките, както и в транспортните средства.

При закупуването на билет от МПБ в рейс или тролейбус – валидността на билета стартира да тече от момента на закупуването му и важи за посочения в него час. През този интервал с билета могат да се правят прекачвания. При всяко прехвърляне е належащо да се валидира билета на валидатора в съответния рейс или тролейбус, като се сложи в отвора на валидатора.

След приключване на посочения в билета час, пасажерът би трябвало да си закупи нов билет, при положение, че желае да продължи пътуването си. Пътник без постоянен /валиден за посочения в него интервал от време/ билет се смята за неточен и предстои на санкция.

При закупуването на билети от МПБ, от спирката – валидността на билета стартира да тече от закупуването му и важи за посочения в него час. При качване или прехвърляне в рейс или тролейбус пасажерът наложително би трябвало да валидира на валидатора своя билет, с цел да бъде застрахован.

Предплатените карти се закупуват единствено от МПБ, инсталирани по спирките. Издадената карта /пластика/ може да се зарежда неведнъж от машините по спирките и в рейс или тролейбус.

При зареждането на електронната карта от 10,00 лева, пасажерът получава бонус от 1,00 лева или още 60 минути времепътуване. При качване в рейс или тролейбус пасажерът избира на валидатора времепътуването, което желае – 60 мин., 90 мин., 120 мин. или целодневно и картата се валидира.

При валидиране на предплатената карта се изписва надпис „ Успешно валидиране ”, оставащата сума и час, до който важи валидацията.

При прехвърляне в друго транспортно средство, картата наложително се валидира и излиза известие, че все още тече времепътуването, което сте закупили. В случай, че времето е изтекло, регистрира несполучлива валидация и е належащо да се закупи ново времепътуване по желание.

Проверката за редовността на пасажерите ще се прави от чиновници на Оперативна програма „ ТАСРУД “ към Община Варна на служба “Контрольори по редовността на пасажерите ”. Те ще се легитимират със служебна карта със фотография. Проверката ще се прави с контролно устройство, което ще регистрира периода на годност на транспортния документи.

Контрольорът има право да издава билет за неточен пасажер на стойност 30,00 лева В случай, че пасажерът откаже да закупи този билет, той ще бъде длъжен да слезе на идната спирка и да му бъде формиран акт за определяне на административно нарушаване. Глобата по акта ще е 50,00 лева

За всички категории пасажери, които имат право на карти на преференциални цени от “Градски превоз ” ЕАД, изискванията за закупуването и използването на картите не се трансформират.

Учащите, пенсионерите, хората с трайни увреждания и техните придружители ще продължат да получават и употребяват картите си по досегашния ред. Същите ще продължат да се издават от “Градски превоз ” ЕАД – Варна, както и свободните абонаментни карти за жителите, които желаят да употребяват услугата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР