Снимка: БулфотоОт първи юли догодина пенсиите да се увеличат със

...
Снимка: БулфотоОт първи юли догодина пенсиите да се увеличат със
Коментари Харесай

Увеличват пенсиите с 6,7% от първи юли догодина

Снимка: Булфото

От първи юли следващата година пенсиите да се усилят със 6,7 на 100, това планува планът на бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2020-а година.

Разходите за пенсии ще са със 729 милиона лв. повече по отношение на заделените за тази година. Таванът на пенсиите не се планува да нараства и остава 1 200 лв.. Общите разноски за пенсии и компенсации на Национален осигурителен институт са планувани на над 12,448 милиарда лв..

Земеделските стопани и тютюнопроизводителите да се обезпечават най-малко върху 610 лв., колкото ще бъде минималната заплата следващата година, планува още проектобюджетът на ДОО за 2020-а. Сега тези категории се обезпечават върху най-малко 400 лв.. 

Не са планувани промени в режима за погашение на болничните, заяви БНР. Първите три дни остават за сметка на бизнеса, Национален осигурителен институт ще заплаща от четвъртия ден, както и сега. 

Обезщетението на майките за гледане на дете през втората година остава 380 лв., не се трансформират и размерите на компенсациите за безработица. Общият дефицит на средства в бюджета на Национален осигурителен институт е плануван на 4,134 милиарда лв., дупката ще се запълни от Държавния бюджет. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР