Снимка БулфотоОставката на правителството не е на дневен ред, защото

...
Снимка БулфотоОставката на правителството не е на дневен ред, защото
Коментари Харесай

Цитат на деня: Министър Сачева: Правителството е много заето и затова не подава оставка

Снимка Булфото

Оставката на държавното управление не е на дневен ред, тъй като по-важни тематики в този момент са пандемията, икономическите ограничения, и това по какъв начин ще изкараме зимата, сподели по Би Ти Ви обществената министърка Деница Сачева.

„ Нека помислим няколко стъпки напред за това какво ни чака късната есен и през зимата – сигурно ще има безработица, чакаме и пик на вируса – дано забележим в какъв безпорядък бихме оставили страната “, прикани Сачева. " Помислете си какво би станало в случай че има предварителни избори, и след тях още веднъж има митинги, тъй като някой не е зачел избора на хората. "

" За мен е мистерия за какво в този петък, когато се очакваше позитивната вест за влизане в чакалнята на еврото, трябваше да се провеждат такива акции ", продължи да разсъждава министърката. Не отхвърляме, че има хора, които не харесват ГЕРБ, сигурно има хора, които имат вяра, че може да има по-добро държавно управление, само че дано не си затваряме очите и за това, че сигурно има провокатори и хора с други цели, а не целят по-доброто бъдеще на България. Но в един миг всички се прегърнаха и отидоха на един плаж дружно, това е неразбираемо. Презумпцията, че никой не харесва държавното управление, е неправилна. В рамките на този мандат има доста свършена работа и доста хора, които работят за положителното на страната ", добави Сачева.

 

„ Не обмисляме оставка на кабинета ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” по Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев.

„ Това, което се случва на площада е народна власт. Съжалявам, че не мога да заведа студентите си там. Свободата на демокрацията работи посредством институциите. Няма по какъв начин да имаме независимост и народна власт без институции и правила. Отнасям се с почит и внимание към всяко гражданско искане, в това число и извикано на площада под Министерски съвет. Демокрацията е това. Винаги ще има някой неудовлетворен ", разяснява в присъщия си метафизичен жанр Дончев. Явно новата тактичност на Борисов и министрите му е да приказват богатство за народна власт, откакто при започване на митингите им се привиждаха платени митингуващи, провокатори, външна интервенция, заприказва, строшаване на страната и впрочем.

Томислав Дончев не намира прилики сред митингите в този момент и по времето на кабинета " Орешарски " - имали разнообразни генезиси. „ При Орешарски нещата бяха разнообразни. Този кабинет беше съединен от всички парчета, останали в Народното събрание. Тогава ние бяхме водеща политическа мощ. Това беше държавно управление напук. Искането в този момент е за повече независимост, народна власт и правдивост. Това постоянно е настоящо и законно “, разясни Томислав Дончев.

„ Не мога да схвана за какво, когато арестуват настоящ зам.-министър всичко е наред, а когато има инспекция във връзка с президентски консултант, не е добре. От години приказваме какъв брой е сериозна корупцията в България и когато някой предприеме съответни дейности за битка с корупцията, е неприятно ”, сподели вицепремиерът. Дончев минава за един от най-интелигентните министри на Борисов и не му отива да се прави, че не вижда двойния критерий, който ползва прокуратурата - шумни показни акции в едни случаи, цялостно неглижиране на други крещящи образци на корупция.

Вицепремиерът " замаза " и тематиката за полицейското принуждение по време на мирните цивилен демонстрации. " Болно ми е, когато се стига до обстановка, при която едни български жители се постанова да е бият с други, изключително, в случай че едните са с униформи. Тече инспекция, която ще откри има ли неправилни дейности от страна на полицейски чиновник. Няма по какъв начин, в случай че един служител на реда е атакуван, да не отвърне ”, счита Дончев.

" В такава обстановка политиците би трябвало повече да слушат и по-малко да приказват. Имаме характерен конфликт на партиен и държавен интерес. Организирането на митинг в поддръжка на настоящо държавно управление е чудноват род, само че имаше мотив – приемането на България в чакалнята на еврозоната ” - по този начин Дончев се опита да оправдае опита на ГЕРБ да провежда контрапротест в първия ден на огромните демонстрации, който съответства и с приемането на страната ни в чакалнята за еврото.

" Ако задачата е да се опази властта, това значи, че нямаш цели. А ние цели имаме. Щом има чувство за неправда значи, че всички политици, включително и ние, не сме си свършили обратно във времето работата ", призна вицепремиерът.

 

 

 

" Кадрите с полицейско принуждение видях, изричам своите съжаления за случилото се, и изричам съпричастност на фамилиите на потърпевшите момчета. Обръщам внимание на описа на бащата на едното бито момче, че то е било хвърлено върху служителите на реда от хора с черни тениски и качулки на главата – това значи, че е имало провокатори ", акцентира обществената министърка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР