Снимка: БулфотоОкръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем З.Д., на 32 г,.

...
Снимка: БулфотоОкръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем З.Д., на 32 г,.
Коментари Харесай

Разкриха жестоко убийство на жена през 2009 г. в Пловдив

Снимка: Булфото

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинен З.Д., на 32 г,. за това, че на 30.09.2009 година, в Пловдив, като причинител, в съучастничество с Г.Б., на 32 година, /който след това е умрял при пътнотранспортно произшествие/, като подстрекател, е лишил дамска чанта, съдържаща документи, портфейл, ключове и пари, от 56-годишната В.Б. Грабежът е съпроводен със междинна телесна щета на дамата, която малко по-късно е умряла, написа Блиц.
 

Под управлението на Окръжна прокуратура-Пловдив са били осъществени процесуално-следствени дейности, като в откриване на тежкото престъпление  са взели участие чиновници от Главна дирекция „ Полиция “ – отдел „ Тежки закононарушения “, гр. София  и от отдел „ Криминална полиция “ към ОД на МВР-Пловдив.
 
По делото е открито, че на 30 септември 2009 година, в Пловдив, В.Б. се прибирала в жилищната кооперация, където живеела. На стълбището след входната врата, тя била нападната от непознат  мъж, който дръпнал дамската й чанта и побягнал. Жертвата се пробвала да задържи движимостите си, заради това била влачена от нападателя, а когато се развикала за помощ, той й нанесъл пет прободно-порезни рани с нож в региона на корема и предмишницата. Съседи повикали „ Спешна помощ “, като макар лекарската интервенция дамата е умряла на 8 октомври 2009 година
 
Първоначално причинителят на закононарушението не е бил открит. През 2018 г.  делото е било обновено с оглед нужда от осъществяване на спомагателни дейности по следствието, като на 22.05.2019 година за горепосоченото закононарушение като обвинен е притеглен З.Д.,на 32 година
 
Обвиняемият З.Д. е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои  Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. За закононарушението, по което е упрекнат З.Д., законът планува наказване от 15 до 20 години „ отнемане от независимост “, пожизнен затвор и пожизнен затвор без право на подмяна.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР