Снимка: БулфотоОбвиняемият за катастрофата, която доведе до смъртта на журналиста

...
Снимка: БулфотоОбвиняемият за катастрофата, която доведе до смъртта на журналиста
Коментари Харесай

Съдът реши: Обвиняемият за катастрофата с Милен Цветков остава в ареста

Снимка: Булфото

Обвиняемият за злополуката, която докара до гибелта на журналиста Милен Цветков - Кристиян Николов, остава в ареста. Това реши състав на Софийския градски

Това е следващото искане на 22-годишния младеж за смяна на мярката му за неотклонение. Той изиска от съда да му наложи домакински арест, който да изтърпява в дома си на ул. „ Любен Каравелов ” в София и възбрана да напуща страната.

Прокурорите по делото обявиха, че молбата на Николов е неоснователна, защото няма нови условия, които да дават съображение за смяна на мярката му за неотклонение. Младежът е обвиняем по обвиняване за осъществяването на закононарушение, което планува 15 година затвор, 20 година затвор или пожизнен затвор.

Няма доказателства, които да разколебават обоснованото съмнение, че Николов е направил закононарушението, обявиха представителите на държавното обвиняване. Той е с извънредно висока степен на социална заплаха, жестоко и надменно е нарушил ЗДП след приложимост на 3 типа опиати. Задържането му в ареста от 8,5 месеца не е прекалено, споделиха още от прокуратурата.

„ Моля да ми позволите да се върна при фамилията си ”, сподели пред съда Николов и помоли за домакински арест, като съобщи, че ще съблюдава мярката на адреса си в София, само че сподели и че е студент в Германия.

Съдия Веселина Ставрева реши, че мярката за неотклонение на Николов би трябвало да остане „ задържане под стража ”. Митивите са, че са събрани задоволително доказателства против него – в 25 тома има верига от доказателства, че отговорно е предизвикал ПТП, довело до гибелта на Цветков след приложимост на най-малко 3 типа накротици. Извършени са и голям брой експертизи. Съдът дефинира още, че няма заплаха Николов да се укрие, в случай че е отвън ареста, само че има заплаха да извърши аналогично закононарушение. По отношение на здравословното му положение, съдът изясни, че е бил преглеждан няколко пъти и проучен, в това число и в болница отвън пандиза и са му предписани медикаменти.

Решението на Софийски градски съд не е дефинитивно. То може да се апелира и стачкува пред САС.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР