Снимка БулфотоОбщественото обсъждане на системата Бонус-малус на задължителната застраховка Гражданска

...
Снимка БулфотоОбщественото обсъждане на системата Бонус-малус на задължителната застраховка Гражданска
Коментари Харесай

Обществените дебати за „Бонус-малус“ започват догодина

Снимка Булфото

Общественото разискване на системата „ Бонус-малус " на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност " ще започва при започване на идната година. Това оповестиха от Комисията за финансов контрол, заяви Нова тв.

Направените оферти и мнения ще се обсъдят от КФН, Министерство на вътрешните работи и МТИТС за подготовката на окончателния план на Наредбата за системата „ Бонус-малус ".

Проектът на Наредба по член 490, алинея 5 от Кодекса за застраховането и предлагането за модел на системата „ Бонус-малус " бяха оповестени от КФН на 19 ноември.

Приемането от КФН, Министерство на вътрешните работи и МТИТС на Наредбата за системата „ Бонус-малус " по наложителна застраховка „ Гражданска отговорност " на автомобилистите може да се реализира едвам след приключването на посочения период и обнародването й в Държавен вестник, което се чака да се реализира не по-рано от март 2020 година

В допълнение на каналите за събиране на публичното мнение, на 3 декември се състоя и експертно разискване във Висшето учебно заведение за обезпечаване и финанси (ВУЗФ), на което участваха представители на Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българска асоциация на потърпевши при произшествия, Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", " Институт за пътна сигурност ", Гаранционен фонд, на Министерство на вътрешните работи и на МТИТС. По време на разискването всички страни са се сплотиха към главната цел, че би трябвало да се внедряват нови принадлежности за понижаване на броя на жертвите на пътя в България.

Целта на „ Бонус-малус " е да поправя в дълготраен проект държанието на участниците на пътя, да промени настройката на мислене при шофиране и да ускори вниманието към спазването на разпоредбите за придвижване, показват от Комисията за финансов контрол.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорум
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР