Снимка БулфотоОбмисля се самолет полет от столицата на България до екзотична държава. Откриване

Снимка БулфотоОбмисля се самолет полет от столицата на България до екзотична държава. Откриване ...

Министър Балтова: Откриване на полет от София до Малдивите ще допринесе за нарастване на броя на туриститеСнимка Булфото

Обмисля се самолет полет от столицата на България до екзотична държава. Откриване на директна авиолиния между София и Мали ще допринесе за нарастване броя на туристите - около това мнение се обединаха министърът на туризма Стела Балтова и Абдула Шахид, министър на външните работи на Малдивите. Те разговаряха в рамките на първото му работно посещение в България.

Акцент в разговорите бяха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни, както и актуални данни за развитието на пандемията от Covid-19 и стратегиите за справяне на двете държави с нея.

„Малдивите са атрактивна дестинация за българите, като тя привлича посетители от високия клас“, заяви министър Балтова. По думите й от ноември 2020 до май 2021 г. общо около 10 хил. българи са пътували към страната. И допълни, че според нея пътуванията ще се запазят и занапред, като интересът ще нараства.

Балтова представи пред събеседника си актуалните данни за развитието на пандемията у нас. Тя поясни, че имаме въведени здравни протоколи, като се осъществява и много строг контрол.

Балтова обясни още, че правителството следи непрекъснато разпространението на новите варианти на Covid-19, което може да наложи прилагането на нови мерки - както здравни, така и социални и икономически. Министърът подчерта, че от началото на пандемията местата за настаняване не са затваряни, дори в периодите на най-сериозни ограничения.

„България се нарежда на 17-о място сред пазарите за входящ туризъм за Малдивите“, информира министър Шахид. И коментира, че се надява интересът да се запази и за в бъдеще. Министърът съобщи данни за разпространението на коронавируса в страната си и представи мерките, които се вземат за ограничаването на пандемията. Той обясни, че се работи активно по кампания за ваксинация на населението, с което се надава да се ограничи заболяването. “Над 98% от работещите на първа линия са ваксинирани, искаме туристите да се чувстват сигурни и спокойни,” каза Абдула Шахид.

По време на срещата бяха обсъдени и конкретни инициативи за насърчаване на двустранното партньорство. Министрите коментираха възможността за подписване на меморандум за разбирателство с акцент съвместни маркетингови активности в сферата на туризма.

В рамките на срещата участва и Н. Пр. г-жа Елеонора Димитрова, извънреден и пълномощен посланик на България в Индия и Малдиви.

На среща с министъра на външните работи Светлан Стоев министър Шахид подчерта, че страната му има интерес и от задълбочаване на сътрудничеството в областта на образованието, като изрази надежда студенти от страната му да се обучават в България, пише economy.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg