Снимка БулфотоОбмисля се самолет полет от столицата на България до екзотична държава. Откриване

...
Снимка БулфотоОбмисля се самолет полет от столицата на България до екзотична държава. Откриване
Коментари Харесай

Министър Балтова: Откриване на полет от София до Малдивите ще допринесе за нарастване на броя на туристите

Снимка Булфото

Обмисля се самолет полет от столицата на България до екзотична държава. Откриване на директна авиолиния сред София и Мали ще способства за повишаване броя на туристите - към това мнение се обединаха министърът на туризма Стела Балтова и Абдула Шахид, министър на външните работи на Малдивите. Те разговаряха в границите на първото му работно посещаване в България.

Акцент в диалозите бяха опциите за задълбочаване на съдействието сред двете страни, както и настоящи данни за развиването на пандемията от Covid-19 и тактиките за справяне на двете страни с нея.

„ Малдивите са атрактивна дестинация за българите, като тя притегля гости от високия клас “, съобщи министър Балтова. По думите й от ноември 2020 до май 2021 година общо към 10 хиляди българи са пътували към страната. И добави, че съгласно нея пътуванията ще се запазят и отсега нататък, като ползата ще нараства.

Балтова показа пред събеседника си настоящите данни за развиването на пандемията у нас. Тя разясни, че имаме въведени здравни протоколи, като се реализира и доста непоколебим надзор.

Балтова изясни още, че държавното управление следи непрестанно разпространяването на новите разновидности на Covid-19, което може да наложи използването на нови ограничения - както здравни, по този начин и обществени и стопански. Министърът акцентира, че от началото на пандемията местата за настаняване не са затваряни, даже в интервалите на най-сериозни ограничавания.

„ България се подрежда на 17-о място измежду пазарите за входящ туризъм за Малдивите “, осведоми министър Шахид. И разяснява, че се надява ползата да се резервира и за в бъдеще. Министърът заяви данни за разпространяването на ковид в страната си и показа ограниченията, които се вземат за ограничението на пандемията. Той изясни, че се работи интензивно по акция за имунизация на популацията, с което се надава да се ограничи болестта. “Над 98% от работещите на първа линия са имунизирани, желаеме туристите да се усещат сигурни и спокойни, ” сподели Абдула Шахид.

По време на срещата бяха разисквани и съответни начинания за поощряване на двустранното партньорство. Министрите разясниха опцията за сключване на меморандум за съгласие с акцент взаимни маркетингови интензивности в областта на туризма.

В рамките на срещата взе участие и Н. Пр. госпожа Елеонора Димитрова, ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Индия и Малдиви.

На среща с министъра на външните работи Светлан Стоев министър Шахид акцентира, че страната му има интерес и от задълбочаване на съдействието в региона на образованието, като изрази вяра студенти от страната му да се образоват в България, написа economy.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР