снимка БулфотоНова ваксина срещу ковид, която защитава от различни щамове

...
снимка БулфотоНова ваксина срещу ковид, която защитава от различни щамове
Коментари Харесай

Оксфорд разработи нова версия на ваксина срещу К19, която защитава от всички щамове

снимка Булфото

Нова ваксина против коронавирус, която пази от разнообразни варианти на вируса е разработил Оксфордският университет  съвместно с фармацевтичната компания AstraZeneca, съобщи БГНЕС, базирайки се на " Дейли Телеграф ".

Според изданието, изследователският екип, създал имунизацията, която се употребява за имунизация на жителите на кралството, изследва опцията за започване на производството на модифицирана версия на имунизацията в границите на 48 часа, в случай че е належащо.

" Засега членовете на екипа не имат вяра, че това ще е належащо, само че би било неуместно да не се приготвяме за такава опция, сподели източникът. Ще отнеме един или два дни, с цел да създадем нужните промени в системата ".

Изданието оповестява, че английското държавно управление е извънредно загрижено от опцията за разпространяване на нови варианти на вируса, които могат да заобиколят имунната отбрана, която имунизациите към този момент употребяват. Предварителните данни от изследване в Южна Африка демонстрират, че разновидността на вируса 501Y.V2, разпознат за първи път в тази страна, има разновидности, които евентуално го вършат по-инфекциозен, даже за тези с антитела.

На територията на Англия се развива извънредно сложна епидемиологична обстановка заради разпространяването на мутиралия вариант B.1.1.7, който съгласно предварителните оценки на специалистите може да е със 70% по-заразен от преобладаващия до момента генетичен вид на вируса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР