снимка БулфотоНека на 24 май поздравим всички наши учители, книжовници,

...
снимка БулфотоНека на 24 май поздравим всички наши учители, книжовници,
Коментари Харесай

Румен Радев: Нека днес поздравим всички хора, които укрепват българския дух и разпръскват тъмата на подмяната

снимка Булфото

Нека на 24 май поздравим всички наши учители, книжовници, хора на знанието, които не престават да укрепват българския дух и да разпръскват тъмата на подмяната. Това сподели в поздравлението за днешния празник президентът Румен Радев, съобщи.

Днес честваме най-голямото духовно достижение на нашия народ - основаването на лична книжовност. 

" Трябва да помним, че преди повече от 1100 години точно България бе страната, която избави тяхното дело. Започнатото от Кирил и Методий бе продължено от Климет Охридски и Наум Преславски, които със своите възпитаници и хиляди почитатели направиха по този начин, че България да се трансформира в духовния и културен център на Славянския свят през Средновековието. Затова дано през днешния ден да отдадем респект на всички създатели, книжовници, хора на словото, които през вековете създаваха българската страна на духа, от която и през днешния ден продължаваме да черпим сили за нашето духовно възобновление ", сподели още Радев.

" Нека на 24 май поздравим всички наши учители, книжовници, хора на знанието, които не престават да укрепват българския дух и да разпръскват тъмата на подмяната. Държавата на духа в никакъв случай не е загивала в България и от нас зависи да го предадем на идващите генерации. България постоянно е вървяла напред посредством култура, познание и нематериалност ", добави той и прикани днешният ден да не се политизира.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР