Снимка БулфотоНай-много кражби на ток за изминалата година е регистрирало

...
Снимка БулфотоНай-много кражби на ток за изминалата година е регистрирало
Коментари Харесай

Най-много кражби на ток са установени в Северозападна България – над 7000 за година

Снимка Булфото

Най-много обири на ток за миналата година е записало енергото в Северозападна България – над 7000 хиляди. В Югоизточната и Североизточната част на страната злоупотребите са много по-малко, заяви bTV.

Освен манипулиране на електромерите, крадците се свързват нелегално с ел. мрежата освен над земята, само че и под нея. Това прави разкриването на кражбата по-трудно.

В Банкя от началото на година ЧЕЗ открива, че се губи доста количество сила. Проверките на място демонстрират – електромерите са с пломби, а мрежата очевидно не е манипулирна, само че единствено над земята.

Нов апарат – рефлектометър регистрира, че нелегално присъединение към мрежата има и то е в една от къщите. Собствениците не отварят вратата на екипа ни.

Експертите откриват, че зад високата ограда кражбата става подземен.

„ Очевидно хората, които употребяват тази сила без да се мери не са извънредно нуждаещи се това е първото нещо, второто нещо употребява се технология, която им подсигурява доста мъчно откриване на самото нарушаване ”, сподели Филип Йорданов, началник отдел " Нетехнически загуби ".

Новите уреди демонстрират с 99% акуратност къде е противозаконното присъединение. Така за няколко часа кражбата е открита, а нарушителят ще заплати 2250 лв. за ток. Доволни ще бъдат и съседите като Георги, който въпреки и да не заплаща за крадения ток, също изпитва неудобства, тъй като има проблеми с качеството на услугата.

Енергото признава, че при обири в кварталите неведнъж има недоволства от клиенти за влошено качество на доставките. Това е още един знак, че някой комшия манипулира мрежата.

От ЧЕЗ чакат с новите технологии, а и от сигнали на съзнателни клиенти да се усили броят на хванатите крадци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР