Снимка БулфотоНаличието на толкова много инвеститори е положителен знак и

...
Снимка БулфотоНаличието на толкова много инвеститори е положителен знак и
Коментари Харесай

Румен Радев: Държавата да проучи много внимателно инвеститорите в АЕЦ Белене

Снимка Булфото

Наличието на толкоз доста вложители е позитивен знак и демонстрира, че от тази централа има нужда и може да бъде рентабилна, тъй като когато бизнесът кандидатства за нещо, си прави доста добре сметката. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев пред публицисти в отговор на въпрос за заявения инвеститорски интерес към построяването на АЕЦ " Белене ", заяви вести.бг.

Държавният глава акцентира, че няма да избързва с даването на оценки и чака така наречен къс лист на вложителите. Румен Радев призова държавните институции да проучат доста деликатно самите вложители, техния капацитет и съответните им проекти. По думите на президента най-големият риск пред АЕЦ " Белене "  е след декларираните положителни планове да се окаже, че капацитетът на определените вложители е привършен и да се мине на вид страната да би трябвало да се намеси с даването на гаранция под една или друга форма, а това ще срине и концепцията за самия план – той да бъде без финансовото присъединяване на страната.

В отговор на въпрос за освобождението на началника на НСО, президентът напомни, че военачалник Данчо Дяков е внесъл самичък молбата си за освобождение по свое предпочитание и персонални аргументи. Държавният глава акцентира, че познава ген. Дяков от доста години и той е вложил доста старания за рационализиране активността на Службата, за освобождението и от несвойствени действия и парцели, за повишение на подготовката и за по-добро взаимоотношение с нашите сътрудници зад граница от сродни служби.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР