снимка БулфотоНадявам се виновните да се засрамят и извинят. Това

...
снимка БулфотоНадявам се виновните да се засрамят и извинят. Това
Коментари Харесай

Министър Минеков: Посегнаха върху името на Левски, за да усвоят едни пари. Надявам се виновните да се засрамят

снимка Булфото

Надявам се отговорните да се засрамят и извинят. Това разяснява министърът на културата Велислав Минеков, откакто изясни, че не е имало никаква  реставрация на Паметника на Васил Левски в София, макар че Столичната община е усвоила средства за подобен план. Той дефинира дейностите, осъществени през 2013 година, като " отблъскващ случай ", " похищения върху името на Левски ", " дебелоочие в името на усвояване на средства ", съобщи Българска телеграфна агенция.

„ В медиите е обявено, че се прави реституция на монумента. Такава реституция не се е състояла! Във всички документи по-скоро е разказана като ремонт за поддържане на зелени площи, замяна на детайли и така нататък Няма план, нито координиране, нито нищо – извикани са зидари, тенекеджии и впрочем общи служащи, с цел да се допрян до светинята “, изясни Минеков. И добави: " Надявам се тези хора да изпитат позор и да се извинят ". 

По думите му в така наречен реставрационен план има инструкции по какъв начин да се подстригва чемширът. 

Министър Минеков изнесе данни и за нарушаване, осъществено в подземията на Националната художествена изложба, където се намира килията, в която се допуска, че Левски е бил арестуван. " При ремонта през 2013 година е пометен стенна живопис, средновековната настилка е унищожена, стените са облицовани с гипсокартон ", сподели министърът.

" Тези сигнали отиват на вярното място, а някои - и към европейската прокуратура ", безапелационен бе министърът на културата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР