снимка БулфотоНачинът, по който президентът и служебното правителство преговарят с

...
снимка БулфотоНачинът, по който президентът и служебното правителство преговарят с
Коментари Харесай

Борисов: Начинът, по който президентът и служебното правителство преговарят с Македония, ще е с лош изход за нас

снимка Булфото

Начинът, по който президентът и служебното държавно управление договарят с Македония, ще е с  лош излаз за нас. Това съобщи Бойко Борисов на среща с младежите на ГЕРБ. 

Договорът за добросъседство и другарство от 2017 година е в основата на връзките ни с районен съд Македония. Нашата цел е, участието на РСМ и Албания в Европейския съюз. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежкия актив на партията и посочи, че е приказвал с македонския министър председател Зоран Заев.

Борисов предизвести, че методът, по който в този момент ръководещите и президентът Румен Радев водят договарянията с РСМ може да докара до неприятен излаз за България или „ ще направи сред две най-близки страни, народите ни да се ненавиждат десетилетия напред “.

„ Нашата стратегическа цел е влизането на РСМ и Албания в Европейски Съюз. И вие тук младежите би трябвало да извършите всичко допустимо поколенията, които са в този момент, идващите генерации да не се намразят. Радев раздели страната... в този момент раздели народа и по тематиката Северна Македония “, акцентира Борисов, представен от БГНЕС.

„ Започваме от рамката и по тази причина направихме Договора за добросъседство. До този миг аз мисля, че ги лъжат, само че да изчакаме Европейския съвет, който ще е 24-25 юни. Преди това е срещата на НАТО. Там нека имат куража и уменията да проведат договарянията, които да създадат двата народа на тези две прилежащи страни най-приятелски “, съобщи водачът на ГЕРБ.

Той акцентира, че през последните 4 години, до момента в който ГЕРБ е бил на власт, България беше любимецът на Балканите.

„ Ние бяхме водеща мощ на Балканите. Сега политиката, която се води, ще ни създадат да се смразим, да се ненавиждаме. След това защо ще са ни европейските планове? Влизаш в една страна, която не те обичат. Затова ние със Зоран Заев се опитваме да създадем по този начин, че точно изпод нагоре да тръгнат нещата “, сподели някогашният министър председател.

Борисов акцентира, че историята е значимо нещо, само че дано да оставим историците да се свършат работата.

„ Имаме Договор за добросъседство. Това е най-важната точка. Така се е основал и Европейски Съюз – от най-враждуващите страни - Франция, Германия, Англия. Вие няма да се подвеждате по омразата на Радев, която той насади в народа “, прикани Борисов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР